LIGA PRVAKA

Mourinho pred premijeru sa Spursima pecnuo Pocha: Sjajno, ali to nije povijesno

Foto: Gulliver / Getty Images

JOSE MOURINHO sutra od 21 sat prvi put vodi Tottenham u Ligi prvaka. Premijeru u najjačem klupskom natjecanju imat će na domaćem terenu protiv Olympiacosa u petom kolu skupine LP-a. 

Nakon što je prošlog tjedna zamijenio Mauricija Pochettina, koji je dobio otkaz nakon očajnog otvaranja sezone, Posebni je prvi meč kao trener Spursa imao u subotu kod West Hama u 13. kolu Premier League. Debitirao je pobjedom 3:2, a protiv grčkog velikana traži nastavak pobjeda u novom klubu.

Konferenciju za medije na kojoj je najavio utakmicu s Olympiacosom Mourinho je zaključio tipičnim murinjovskim peckanjem neusporedivo manje uspješnog prethodnika:

"Ono što je Tottenham napravio prošle sezone, kada je došao do finala Lige prvaka, sjajno je postignuće, ali nije povijesno. Povijesno je kada u finalu pobijedite i osvojite LP."

Naravno, jasno je da se ovo odnosilo na Mauricija Pochettina. Mourinho je jedan od samo pet trenera koji su osvojili Kup/Ligu prvaka s dva različita kluba. To mu je uspjelo s Portom 2004. i Interom 2010. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više