Može li Špaco na Maksimiru računati na pozitivan rezultat?

KADA lopta danas u 17.30 krene s centra Maksimira, značit će to početak dvotjednog iščekivanja za hajdukovce. Iščekivanja koje će 7. travnja otkriti jesu li Bijeli još jednom potonuli dublje nego što je itko mogao pretpostaviti.

I u slučaju da Dinamo slavi s nekoliko golova razlike, poučeni prošlogodišnjim iskustvom, vjerujemo kako ništa neće biti gotovo, jer Splićani na Poljudu protiv Dinama često igraju kao u transu. Samim time danas će trener Hajduka vrlo oprezno postaviti svoju momčad.

Kao prvo, Špaco nije Miše pa da će na Maksimiru napasti i agresivnošću pokušati iznenaditi Modre. Špaco je iskusni rutiner, kojemu je samo konačni rezultat u glavi. Njemu početnih 0:0 odgovara, a tako će Hajduk i pristupiti utakmici.

Druga je stvar što je Hajduk u prošlosti vrlo često loše prolazio kada bi se zatvorio na Maksimiru, a ponekad i teško stradao. Svi smo mi gledali puno izdanja preplašenog Hajduka u Zagrebu, tako da navijači splitskog kluba mogu s pravom strahovati.

Situacija u Dinamu, odnosno Hajduku sasvim je oprečna. Modri se odmaraju i lagano uigravaju na vrhu tablice, isprobavajući mlade igrače, dok se na Poljudu grčevito bore za svaki bod u HNL-u kako bi se pošto-poto dočepali drugog mjesta koje im pomalo izmiče među prstima.

Očekuje li nas uzbudljiva utakmica? Teško... Više će to izgledati kao makljaža u blatu, poznavajući stanje maksimirskog travnjaka i poznavajući agresivnost Jurice Buljata i Andrića naspram plavog dresa. Veliku ulogu će imati i sudac, stoga je od izvanredne važnosti da zadrži konce utakmice u svojim rukama.

Sastavi:

Dinamo: Butina, Vrsaljko, Barbarić, Kovač, Ibanez, Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales, Slepička, Mandžukić

Hajduk: Subašić, Strinić, Rubil, Maloča, Buljat, Andrić, Skoko, Tomasov, Ibričić, Anas, Vukišić

Sudac: Igor Križarić iz Čakovca

Pročitajte više