TRANSFERI

Mundo Deportivo: Navijači Barcelone ne žele Neymara, već drugu zvijezdu PSG-a

Foto: EPA

CIJELOG ljeta Barcelona je pokušavala vratiti Neymara iz PSG-a na Nou Camp. Na kraju čelnici katalonskog kluba nisu uspjeli, iako gotovo da ne postoji kombinacija koja nije nuđena francuskom prvaku, ali do dogovora nije došlo.

Iako su u Gaudijevom gradu bili uvjereni kako je povratak Neymara prava stvar, El Mundo Deportivo, koji je blizak klubu, tvrdi da su navijači više željeli dolazak - Kyliana Mbappéa. Prema anketi koju je napravio katalonski list, čak 90 posto navijača Barcelone izjasnilo se za dolazak Mbappéa prije nego za povratak Neymara. 

Pored Messija, Suareza i Griezmanna, Brazilac se nikako ne uklapa u momčad prema mišljenju navijača, koji, s druge strane, vide Mbappéa kao novu zvijezdu i nasljednika Messija u srcu Katalonije. 

Zato će, piše Mundo, Barca sljedećeg ljeta krenuti po Mbappéa, dok bi Neymar mogao biti tek B opcija. 

No, zna Barca da je svakako čeka teška operacija jer već godinama nije u dobrim odnosima s PSG-om, koji je jako tvrd pregovarač, posebno kad je prvak Španjolske u pitanju. 

Sve je počelo prije nekoliko godina kad je Barcelone pokušala nagovoriti braniča i kapetana PSG-a Thiaga Silvu na dolazak te od njega tražila da pritisne pariški klub, nakon čega je reagirao prvi čovjek Nasser Al-Khelaifi i poručio im da ostave Brazilca na miru inače će platiti otkupnu klauzulu za Messija jer novca, naravno, ima.

Embed from Getty Images

Barca je nakon njegove prijeteće poruke odustala, ali samo do sljedećeg prijelaznog roka, kada je isti scenarij pokušala ostvariti oko dolaska Marca Verrattija, što je još više razbjesnilo PSG, koji je u međuvremenu prokockao prednost 4:0 iz prve utakmice i izgubio čak 6:1 u uzvratu od Barcelone, uz velike sudačke propuste, te ispao iz Lige prvaka na senzacionalan način.

Sačekao je PSG kraj sezone, a onda je nagovorio Neymara da napusti Blaugranu te je platio otkupnu klauzulu od rekordnih 222 milijuna eura za napadača i zabio sportskom protivniku nož u leđa, a na koncu se ovog ljeta poigrao te nakon dugih pregovora ipak nije pustio bivšeg igrača Santosa natrag u Kataloniju, iako su klub i igrač to željeli. 

Embed from Getty Images

Zato je teško zamisliti da će Mbappé ikad baš iz PSG-a otići u Barcelonu, osim da Katalonci sruše Neymarov rekord i plate oko 300 milijuna eura za njega, a i tada je pitanje da li bi Francuzu pristali zbog svega što se događalo među njima posljednjih godina na terenu i posebno izvan njega. 

Pročitajte više