Na ovogodišnjem Plitvičkom maratonu rekordan broj trkača

"SUDEĆI po pristiglim prijavama ovogodišnji, 18. Plitvički maraton mogao bi znatno premašiti prošlogodišnji broj od 851 trkača na sve tri staze", rekao je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvo Ivan Teklić, direktor maratona koji će se 7. lipnja održati u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Po riječima pomoćnika ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivana Martinića, taj se maraton, koji je u svijetu prozvan i "zelenim maratonom", idealno uklopio u proslavu obilježavanja Svjetskog dana očuvanja okoliša. Tim će se povodom 5. lipnja na konferenciji posvećenoj očuvanju okoliša ministri iz zemalja srednje Europe okupiti u Zadru, a mnogi od njih doći će i na "Plitvički maraton".

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Anđelko Kružičević rekao je da je prošle godine na Plitvicama boravilo više od 665.000 posjetitelja, a ove se godine očekuje još veći broj gostiju, posebice onih iz inozemstva koji su već rezervirali sobe za ovogodišnji maraton.

Obiteljski maraton također pobuđuje pozornost, a na njemu mogu sudjelovati članovi obitelji koji zajedno nastupe na sve tri staze od 42, 16 i 7 kilometara. Maratonci će se boriti i za nagradu od 40.000 kuna, koja neće automatski pripasti pobjedniku jer će njegovo ime "ući u bubanj" sa svima koji maratonsku trku istrče u vremenu od 5,5 sati.

Pročitajte više