"Nabrijana" atmosfera uoči uzvrata polufinala Kupa u Osijeku

UOČI uzvratnog susreta polufinala Hrvatskog kupa atmosfera je usijana. Igrači Osijeka pričaju o udarcima i uvredama koje su pretrpjeli na Poljudu u prvom susretu, a Igor Štimac najavljuje kako u Osijek ide na pobjedu s tri igrača u napadu.

"Kad su "unakazili" Inter pred milijunskim TV auditorijem, možete zamisliti što su nama radili u tišini poljudske školjke." – poručuju Osječani, aludirajući na dvojbene sudačke odluke suca Mlinara u prvenstvenom derbiju Hajduka i Intera, prenosi Večernji list.

Atmosferu je dodatno užario "nesporazum" sa uskraćivanjem Gradskog stadiona za trening Hajduka; direktor "bilih" Fredi Fiorentini tvrdi da su Osječani nisu dozvolili Hajdukovcima trening na osječkom stadionu, a iz Gradskog vrta poručuju da su Splićani od treninga odustali sami.

Novi trener Hajduka, Igor Štimac, tvrdi da Osječani umjetno dižu napetost, pa je tako ustvrdio da nikad nije kazao da je Osijek bio filijala Crvene Zvezde.

"Premda namjeravam odmoriti Leku i Kranjčara, a i Vejića zatežu prepone, u Osijek idemo po pobjedu. Bezrazložno se stvara napetost, javili su mi prijatelji da je u Glasu Slavonije napisano da sam rekao da je Osijek bio Zvezdina filijala. Nikada to nisam rekao!" – kazao je Štimac.

"Jasno mi je u koju svrhu se to piše i s kakvim ciljem. Žalosno je da se tako vara javnost i stvara napetost uoči nogometne utakmice. Ali, nije važno, taktiku potpaljivanja vatre već smo prošli, nije to ništa novo. Igrat ćemo s trojicom napadača, to dovoljno govori. Ako se u takvoj igri dogodi da Osijek bude bolji, onda ćemo mu čestitati." – zaključio je trener Hajduka.

Pročitajte više