Najbolji sportaši Zagreba u 2010. su Sandra Perković i Ivica Kostelić

EUROPSKA prvakinja u bacanju diska i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, proglašeni su za najbolje sportaše Zagreba za 2010. na prigodnoj svečanosti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Najbolja ženske ekipe Zagreba za proteklu godinu je Kuglački klub Zagreb, a najbolja muška ekipa je Rukometni klub Zagreb Croatia osiguranje. Najbolji treneri su upravo oni koji vježbaju i najbolju sportašicu i sportaša: Ivan Ivančić i Ante Kostelić, a istu nagradu je dobio i veslački trener Nikola Bralić.

Posebnim priznanjima ZŠS-a nagrađeni su i najuspješniji športaši s invaliditetom, a to su za 2010. godinu Kristijan Vincetić, Ruža Markešić, Sanja Milojević i Rea Hraski.

Tomislav Šepec, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza je na dodjeli nagrada naglasio kako je upravo 2010. godina bila najuspješnija u povijesti ZŠS-a.

"U 2010. je 177 zagrebačkih sportašica i sportaša osvojilo 232 medalje u 33 sporta - na svjetskim i europskim prvenstvima, pojedinačnim i ekipnim natjecanjima svih uzrasta i kategorija. Podijeljeno po sjaju odličja, to su 64 zlatne, 86 srebrnih i 82 brončaih medalja, od čega 55 na svjetskim i 91 na europskim prvenstvima. To je čak 69 medalja, odnosno 42 posto više nego 2008. godini", naglasio je Šepec.

Pročitajte više