lige petice

Najgori Liverpool doma od 1984. Zadnji put je zabio prošle godine

Foto: EPA-EFE/Phil Noble

LIVERPOOL je u krizi. Potvrdio je to poraz koji je aktualni prvak na svom terenu doživio od davljenika Brightona (0:1). Tako su Liverpool i njegov menadžer Jürgen Klopp postavili nekoliko negativnih rekorda i crnih nizova.

To je Liverpoolu drugi prvenstveni poraz na domaćem terenu zaredom, što mu se nije dogodilo od 2012. Kloppu je ovo pak prvi put od 2014. da je izgubio dvije uzastopne domaće ligaške utakmice.

Liverpool je na Anfieldu bio 68 utakmica bez poraza i onda ondje izgubio dva meča zaredom. Posebno je poražavajuće za aktualnog prvaka Engleske to što ga na njegovom mitskom stadionu zaredom pobjeđuju klubovi koji su na Anfield došli kao 16. (Burnley) i 17. (Brighton) na tablici.

To otkriva još jedan veliki Liverpoolov problem ove sezone. Protiv najgorih šest klubova u Premiershipu osvojio je samo sedam od mogućeg 21 boda. 

Dodamo li tome da je prije navedenog dvojca boraca za opstanak, koji su na Anfieldu slavili s po 1:0, bod s tog stadiona odnio i borac za naslov Manchester United s 0:0, ispada da je Liverpool posljednji put na prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu zabio prošle godine. Međutim, tada također u velikom kiksu, za samo 1:1 protiv predzadnjeg WBA-a.

Liverpool, dakle, nije zabio na domaćem terenu na tri prvenstvene utakmice zaredom. To mu se posljednji put dogodilo u listopadu 1984. Aktualni niz bez gola na Anfieldu za sada mu traje 348 minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više