NAJLUĐI PENALI Golman dobio crveni usred raspucavanja pa ključni penal obranio igrač

Foto: Screenshot

RIJETKO viđena drama odvijala se ove srijede u Aziji, gdje su U-19 reprezentacije Iraka i Katara igrale odlučujuću utakmicu za plasman na Azijski kup.

Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a budući da su obje momčadi imale identičan omjer na tablici u skupini, pucali su se penali.

U zadnjoj seriji Iračani su morali zabiti penal da ostanu u igri, no golman im je obranio. Igrači Katara pojurili su jedni drugima u zagrljaj, no prekinuo ih je sudac. Poništio je penal jer je katarski golman previše izašao s gol crte, za što je dobio drugi žuti karton.

Katar više nije imao zamjena i na gol je morao stati vezni igrač. Za to vrijeme njegov isključeni golman u suzama je krenuo u tunel, da bi se šokirao kad je čuo slavlje na tribinama. Omaleni veznjak Katara odabrao je istu stranu kao i golman kod prvog pokušaja, obranio udarac i odveo svoju momčad na Azijski kup.

Da stvar bude bolja, Iračani nisu dugo tugovali jer se ispostavilo da su najbolja drugoplasirana momčad pa su i oni izborili nastup na završnom turniru.

Pročitajte više