UFC

Najnovija UFC-ova zvijezda: Ljestvica je s*anje, ja sam broj jedan i prvak

Foto: Getty Images/Gulilver Image

KHAMZAT Chimaev jedna je od najbrže rastućih zvijezda u UFC-u. Čečen je svoju prvu borbu u UFC-u imao 16. srpnja, a u njoj je gušenjem svladao Johna Phillipsa. Postao je rekorder organizacije jer je samo deset dana kasnije upisao novu pobjedu prekidom, a u devetom mjesecu i treću.

Time je postao prvi borac u povijesti koji se u dva mjeseca u UFC-u borio tri puta, a činjenica da je sve borbe završio prekidom lansirala ga je u središte pozornosti MMA javnosti.

UFC je nedavno izdao nove ljestvice u kojima rangira svoje borce. Na njima je Chimaev zauzeo 15. mjesto u velter diviziji, što je ujedno i posljednje mjesto na ljestvici za koje UFC daje službeni rang. 26-godišnjem borcu se to nije nimalo svidjelo i na svojem Twitter profilu napisao je: "Ovo je sranje. Ja sam broj jedan i prvak."

 

Iako smo i od Dane Whitea mogli čuti kako u Chimaevu vidi veliku zvijezdu, ovakav ranking nije čudan. Iako je pobijedio u sve tri borbe, Chimaev je sve pobjede ostvario protiv nerangiranih borca (izvan top 15) od čega je samo jedna bila u welterweight diviziji.

Chimaev u karijeri ima devet pobjeda iz isto toliko borbi. Osim spektakularnog stila, u prilog mu ide i činjenica da je podrijetlom iz Čečenije, dijela svijeta u kojem je MMA uz hrvanje nacionalni sport i koji crpi veliku bazu fanova diljem svijeta. Chimaev sve više pokazuje i da ima nastup i karizmu i izvan kaveza, što je za UFC podjednako bitno kao vještine u njemu.

Pročitajte više