tenis

Nakon poraza od Đokovića, Federer dao zanimljiv odgovor o prekidu karijere

Foto: Epa

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je Rogera Federera 7:6, 6:4, 6:3 i plasirao se u finale Australian Opena, u kojem će nedjelju igrati s pobjednikom susreta Zverev - Thiem.

Bio je ovo čak 27. poraz velikog Švicarca u mečevima sa srpskim tenisačem. S 38 godina na leđima Federer je teško mogao pratiti ritam Đokovića i nije imao velike šanse u ovom meču. Nakon dvoboja na presici novinari su ga pitali razmišlja li možda o prekidu karijere i odlasku u mirovinu.

''Ne znam. Nemam ideju, isto je kao i prošle godine, nikad se ne zna što donosi budućnost, posebno u mojim godinama, ne znam. Imam samopouzdanje, imam dobre trening blokove, nemam planove da odem u mirovinu. Vidjet ćemo kako će godina krenuti i moram razgovarati s obitelji'', kazao je Švicarac.

Iduće je bilo pitanje jedne novinarke misli li da do kraja karijere može uzeti još koji Grand Slam.

''Da, vjerujem u to. Mislim da sam imao prilike prošle godine i zbog načina na koji igram, vjerujem da mogu. Nadam se da ću ubrzo biti na 100 posto i da ću maksimalno moći trenirati. Zatim slijedi Dubai. Nadam se samo da se situacija neće pogoršati. To bi me ohrabrilo'', zaključio je Federer.

Pročitajte više