NBA: KUKOČ 6 U PORAZU BUCKSA, DRUGI PORAZ JAZZA BEZ GIRIČEKA

Cleveland Cavalierima niti kasni povratak iz New Orleansa nakon teško izborene pobjede večer ranije nije naškodio u dvoboju protiv Milwaukee Bucksa. Koliko su "gladni" doigravanja Cavaliersi su pokazali i 10796 pobjedom protiv solidnih Bucksa.

Cavaliersi su se vratili u Cleveland tek u četiri sata ujutro, a već poslijepodne čekao ih je dvoboj s Bucksima. No, Zydrunas Ilgauskas sa 29 koševa, LeBron James sa 24 poena i 10 asistencija, te Carlos Boozer sa 22 ubačaja i 13 skokova imali su dovoljno svježine da svojoj momčadi donesu 27. pobjedu. U sastavu Bucksa najefikasniji su bili Michael Redd sa 18 i Brian Skinner sa 15 poena, dok je naš Toni Kukoč za 15 minuta ubacio 6 koševa (šut iz igre 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz 4 skoka, 2 asistencije, te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

U dvoboju momčadi koje hvataju posljednju, osmu poziciju koja vodi u doigravanje na Zapadu, Portland Trail Blazersi bez većih su problema svladali Utah Jazz sa 91-70, te se tako približili osmom Denveru na dvije i pol utakmice zaostatka. Zach randolph postigao je 23, a Darius Miles 19 koševa za Blazerse, dok je Jazz, za koji niti u ovoj utakmici nije igrao Gordan Giriček zbog rođenja kćerke u Orlandu, predvodio Raja Bell sa 21 pogotkom, dok je Rus Andrej Kirilenko odigrao vrlo skromnu partiju ubacivši tek 10 poena uz šut iz igre 2-19.

Lamar Odom odigrao je možda i najbolju utakmicu karijere, te je bio najzaslužniji za 102-96 pobjedu Miami Heata protiv Sacramento Kingsa. Odom je ostvario svoj osmi "triple-double" u karijeri sa 30 koševa (najviše u sezoni), 19 skokova (najviše u karijeri) i 11 asistencija. Ove brojke tim su vrednije ukoliko dodamo da ih je Odom zabilježio u izravnom dvoboju sa superzvijezdom Kingsa Chrisom Webberom. Zanimljivo, Odom je ovime postao prvi igrač Heata koji je ostvario "triple-double" nakon punih 739 utakmica. Rafer Alston dodao je 20 koševa za Heat, dok su Kingse predvodili Mike Bibby sa 24 i Chris Webber sa 22 pogotka.

Detroit Pistonsi sa čak 31 košem razlike, 97-66, svladali su domaće Nuggetse u Denveru. Ključna je bila fantastična obrana Pistonsa krajem druge i početkom treće četvrtina kada nisu Nuggetsima dozvolili pogodak iz igre više od 12 minuta. Tijekom toga razdoblja gosti su ostvarili seriju 40-5 i minimalni zaostatak 33-34 pretvorili u visokih 73-39 u njihovu korist. Rasheed Wallace ubacio je 20 koševa uz 10 skokova za pobjednike, dok će Nuggetsi ući u knjige rekorda po još jednom negativnom podatku. Naime, u ovoj utakmici niti jedan domaći igrač nije postigao dvoznamenkasti broj koševa, a to se nije dogodilo nii jednom otkako je ograničeno vrijeme trajanja napada na 24 sekunde.

San Antonio Spursi pobjeđuju u i bez Tima Duncana. Aktualni prvaci do 42. pobjede u sezoni stigli su u Phoenixu svladavši domaće Sunse sa 107-86. Briljirao je Radoslav Nesterović sa 22 koša (šut 11-14) i 13 skokova, Malik Rose dodao je 19 za pobjednike, dok su bolji od ostali u sastavu Sunsa bili Amare Stoudemire sa 23 i Shawn Marion sa 17 poena.

Memphis Grizzliesi zasigurno će se po prvi put u klupskoj povijesti plasirati u doigravanje, a korak bliže tom cilju napravili su u Los Angelesu pobjedom 98-92 protiv Clippersa. James Posey sa 15 ubačaja predvodio je ujednačeni napad Grizzliesa, po 13 su dodali Bo Outlaw (11 skokova), Pau Gasol i Jason Williams, a najučinkovitiji Clippersi bili su Elton Brand i Corey Maggette sa po 18 koševa.

Philadelphia 76-ersi serijom 18-2 u posljendjih pet i pol minuta stigli su 97-88 pobjede protiv Chicago Bullsa. Odličnu igru prikazao je Kenny Thomas sa 27 pogodaka i 11 skokova, Allen Iverson je dodao 20 poena i 11 asistencija, a Zendon Hamilton 15 koševa i 11 skokova za pobjednike. U slabim Bullsima najbolji je bio Eddy Curry sa 24 ubačaja.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više