NBA: PORAZI NETSA, MAGICA I CAVSA

Deset dana prije početka nove NBA sezone hrvatski košarkaši i njihovi klubovi ne pokazuju osobito dobru formu. Od četvorice hrvatskih igrača, njih trojica su nastupila u predsezonskim utakmicama prošle večeri, njihovi klubovi ubilježili su poraze, a niti njihove statističke rubrike nisu za pohvalu.

Najviše prostora za igru dobio je novak Zoran Planinić u dresu doprvaka New Jrsey Netsa. Planinić je u domaćem 90-95 porazu protiv Boston Celticsa odigrao 24 minute, te u to vrijeme postigao šest koševa (šut iz igre 2-5, trica 0-2, slobodna bacanja 2-2) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Gordan Giriček je sa svojim Orlando Magicom gostovao kod Memphis Grizzliesa, te pretpio poraz 65-84. Giriček je startao u petorci, ali je na terenu proveo tek 18 minuta ubacivši tri poena (šut iz igre 1-3, trica 1-2) uz po jedan skok i asistenciju, te pet osobnih grešaka.

Bruno Šundov niti u svom četvrtom NBA klubu, Cleveland Cavaliersima ne dobija priliku. U porazu 90-95 na gostovanju kod Los Angeles Clippersa Šundov je čitavu utakmicu prosjedio na klupi.

Pročitajte više