"Nismo mi kao oni dolje": U Kranjčevićevoj ćete gledati lepršav nogomet!

DINAMO nakon pobjede nad Slaven Belupom nema puno vremena za predah. Već sutra Modri idu u Kranjčevićevu na noge Zagrebu u polufinalu Kupa.

"To je prva utakmica i uvijek su moguća iznenađenja u Kupu, ali smo favoriti. Spremni smo za utakmicu i napravit ćemo sve da ostvarimo cilj, a toj plasman u finale te osvajanje natjecanja", rekao je Vlak.

"Protivnik nam je poznat, imaju puno igrača koji su potekli u njihovoj školi, vodi ih kvalitetan trener. Zagreb je spoj iskustva i mladosti, to je solidna i dobro posložena momčad. Vugrinec je njihov najopasniji igrač, a još su tu Mujdža, Pejić, Kartelo...Međutim, naš cilj je poznat i želimo sve riješiti u prvoj utakmici."

Vlak je najavio i nešto drugačiju momčad od one koja je igrala na Maksimiru protiv Belupa. Lovren će se nakon suspenzije vratiti u momčad, a priliku od prve minute će dobiti Slepička.

"Doći će do određenih promjena u sastavu. Ne mogu igrati Mandžukić, Lončarić, Etto, Chago, Balaban je dobio poštedu jer je osjetio bol u mišiću, dok Barbarić igra za mladu reprezentaciji. Lovren će se vratiti u momčad na poziciji desnog beka, a Slepička će u napad. Svi su vrlo blizu jedan drugoga i dijele ih samo nijanse. Ali, imam standardnu momčad plus par igrača koji se rotiraju."

Dobra vijest za navijače Dinama je da se Mandžukić dobro oporavlja iako ne konkurira ua polufinale. Mandžo je na udaru protivničkih braniča, na Poljudu je na njega startao Buljat, dok ga je u nedjelju brutalno pokosio Rogulj nakon čega je modri napadač iznesen sa terena.

"Mandžukić je to dobro prihvatio, bit će spreman za nedjelju i kod njega nema straha od nekog novog grubog starta."

U drugom polufinalnom paru se sastaju Hajduk i Cibalija. Bijeli igraju odlično, nanizali su osam prvenstvenih pobjeda za redom, a iako je od derbija s Dinamom prošlo više od deset dana još se uvijek vuku repovi.

"Hajduku je pobjeda nad nama dala krila. Nakon toga su svladali Inter, u zamahu su i imaju dobru atmosferu. No, dvije teške utakmice su iza nas. Zna se pod kojim uvjetima smo izgubili prvu dok smo svladali Belupo koja je treća momčad zasluženo i idemo dalje. U prvoj utakmici smo imali malo šansi, u drugoj smo stvarali prilike, ali nismo zabijali, ali mislim da nam realizacija nije problem i da će to doći na svoje", zaključio je Vlak.

Prednost Pjesnika: trka, znanje i iskustvo

Na drugoj strani grada, u Kranjčevićevoj ulici, uoči dolaska Dinama vlada optimizam zasnovan na uvjerljivoj pobjedi protiv Croatije (4:1). Iako su Pjesnici proigrali tek nakon isključenja vratara "domaćih" Ivana Radoša, samopouzdanje im je napumpala lepršava igra vezne linije, a pogotovo krila Jurendića i Špičića. Sjajan je pogodak postigao stasiti Krstanović, dok se s dva pogotka definitivno vratio Davor Vugrinec, važna karika Zagrepčana koji poznaje način igre u Dinamu.

Trener Luka Pavlović jutro uoči susreta s Dinamom nije mogao priopćiti udarni sastav.

"Odlučit ću neposredno uoči utakmice. Dinamo je u dva posljednja kola mijenjao sustav igre i raspored igrača i upravo me to tjera na neke promjene; nećemo se slijepo prilagođavati igri Dinama, ali ćemo mijenjati ovisno o našem kadru i rasporedu.", ističe Pavlović, koji se ipak neće previše osvrtati na susrete koje je Dinamo odradio protiv Slavena i Hajduk.

"Dinamo u svakom sustavu i rasporedu ima kvalitetu, mi zato moramo voditi računa o našoj igri. Postoje tri kriterija koja nas mogu gurnuti u prednost; trka, znanje i iskustvo. Trka i agresija su bitne, ali bilo bi prejednostavno da nam to bude dovoljno za pobjedu nad Dinamom. Dinamo ima i iskustvo i zrelost, međutim u ovakvim utakmicama to ponekad ne donosi i prevagu. Bio bih zadovoljan da ne primimo pogodak, ali dat ćemo sve od sebe za pobjedu."

Hoće li Zagreb posegnuti za Hajdukovom taktikom i prvih 15 minuta "ići u kost"?

"Nećemo se postaviti kao momčadi u derbiju, ono dolje nije bio nogomet. Mi nismo destruktivna ekipa, igrat ćemo mušku utakmicu, ali sasvim sigurno nećemo ih naganjati po terenu. Nama nedostaje jedan takav pristup, agresivan, ali ne u smislu grubosti..."

M.P.,D.R.
Foto: Index, Drago Sopta/Cropix

Pročitajte više