Ništa od "porcije": Sutkinja iz Novog Sada pobrala simpatije zadarske publike

"AKO NE bude dobro sudila, dobit će porciju kao i svi ostali", zaprijetio se Aco Petrović 30-godišnjoj sutkinji Jasmini Tatić iz Novog Sada prije utakmice protiv Bosne u Dvorani Kreše Ćosića. Ali "porciju" ipak nije dobila; ne samo zato što je Zadar dobio s čak 44 koša razlike, već i zato što je Tatić sudila maestralno.

Bio je to prvi put da jednu košarkašku utakmicu u Zadru sudi žena, a Tatić je pokazala da je dorasla ovoj teškoj zadaći. "Bilo bi me više strah da se igra u Jazinama", isticala je Tatić prije utakmice, ali razloga za strah nije bilo. Novosađanka je svoj posao odradila krajnje profesionalno, a Zadranima je bilo vrlo simpatično vidjeti ženu u ulozi košarkaškog suca pa je svaka njena odluka popraćena pljeskom i ovacijama s prepunih tribina.

"U Zadru mi je bilo prelijepo. Još uvijek sam pod dojmom, moram se zahvaliti vašoj predivnoj publici na lijepom prijemu i nadam se da će i drugi put biti ovako. Nisam se bojala, puno više priča sam čula o onoj drugoj dvorani, rekli su da je u ovoj novoj ipak malo drugačije. Znala sam od prije da su Zadrovi navijači strastveni, ali da vrhunski razumiju i poznaju košarku", izjavila je Tatić za eZadar nakon utakmice.

Zanimljiv je podatak da je upravo Zadar davne 1979. godine Jugoslaviji dao prvu košarkašku sutkinju, Ljiljanu Dijan Tolić koja danas sjedi za zapisničkim stolom na domaćim utakmicama KK Zadra.

Tornado čestitao rođendan Anti Gotovini

Navijači Zadra jučerašnju utakmicu su iskoristili i da čestitaju rođendan Anti Gotovini. Hrvatski general koji se trenutno nalazi u haškom pritvoru zbog optužbe za ratne zločine rođen je 12. listopada 1955. na otoku Pašmanu kraj Zadra.

"U Beograd idemo po pobjedu!"

"Ovdje se rađa nešto veliko", bio je komentar Ace Petrovića nakon pobjede protiv Bosne, a uoči puta u Beograd na megdan Partizanu. "Sljedeći tjedan pokušat ćemo pobijediti Partizan", najavio je trener Zadrana ogled dvije najjače momčadi NLB lige. Na krilima euforije nakon još jednog trijumfa Cibone i totalnog demoliranja Bosne Zadrani putuju protivniku koji je posljednji put u regionalnom natjecanju izgubio upravo od njih; prije deset mjeseci u Jazinama je srušen mit o nepobjedivosti Partizana kad su Zadrani zaustavili njihov niz od 15 uzastopnih pobjeda.

"Zna se tko je i što je Partizan, znamo koliko su jaki, ali to nam ništa ne znači. U Beograd idemo po pobjedu", najavio je Rok Stipčević i sam ponesen zaraznim ludilom zadarske publike.

P.V.
Foto: eZadar

Pročitajte više