Nisu izabrali favorita Bilića: Osma reprezentacija svijeta ima novog izbornika

Foto: Gulliver / Getty Images

POLJSKA je razočarala na SP-u. U Rusiju je došla kao nositelj skupine i osma reprezentacija FIFA-ine ljestvice, a već nakon dva kola je ostala bez šansi za prolazak grupe.

Adamu Nawalki nije produljen ugovor pa su Poljaci nakon pet godina tražili izbornika. Prema pisanju tamošnji medija, glavni favorit za to mjesto bio je Slaven Bilić.

Bivši hrvatski izbornik bez posla je od studenog prošle godine kada je dobio otkaz u West Hamu. Bilić je bio i velika želja predsjednika Poljskog saveza, legendarnog Zbigniewa Bonieka.

"Ne postoji logično objašnjenje ovog što se dogodilo Poljskoj. Izgledali su nemotivirano i zasluženo odlaze kući", komentirao je  Bilić očajan nastup Poljaka u Rusiji.

Bilić (49) je na kladionicama bio drugi favorit za preuzimanje Poljske. Prvi je Gianni de Biasi, Talijan koji je na prošlo Europsko prvenstvo odveo Albaniju.

Ali, umjesto Bilića ili njega, za novog izbornika odabran je Jerzy Brzeczek (47), koji je prošle sezone vodio Wislu Plock, petoplasiranu momčad poljskog prvenstva.

Pročitajte više