SUKOB IZRAELA I PALESTINE

Nogometaš snimio uništeni stan poslije napada Hamasa: "Iz Gaze napadaju nevine ljude"

Foto: Instagram (Higor Vidal)

MILITANTI Hamasa iz Gaze su od ponedjeljka ispalili više od 1750 raketa prema Izraelu, no mnoge je presreo izraelski obrambeni sustav Iron Dome.

Izrael je odgovorio razornim zračnim napadima na Gazu, pri čemu je do sada ubijeno najmanje 109 ljudi, uključujući 28 djece i 15 žena.

Brazilac Vidal: Mediji lažu

Pogođena je i Petah Tikva u kojoj igra brazilski nogometaš Higor Vidal. Nogometaš tamošnjeg Hapoela snimio je svoj uništeni stan u kojem je živio s obitelji.

"Ovo je moj stan u Petah Tikvi nakon napada Hamasa. Ova snimka vam pokazuje kakvi su to ljudi. Ponašaju se kao životinje, napadaju nevine ljude kao što sam ja, moja žena i djeca. Prestanite govoriti da Izrael napada Gazu, molim vas. Iz Gaze napadaju nevine ljude u Izraelu. Nemojte vjerovati medijima koji vam govore da Izrael ubija ljude u Gazi, jer to nije istina. Izrael se samo brani od terorista. Nitko ne zaslužuje ovo", napisao je Vidal ispod snimke. 

Salah se odmah oglasio o sukobu Palestine i Izraela

Mohamed Salah jedna je od najvećih nogometnih zvijezda na Otoku i svakako najveće sportsko ime koje je izrazilo svoj stav o novom sukobu izraelske vojske i palestinskih militanata. Egipatski nogometaš oglasio se na svom Twitter profilu objavom kakva nipošto nije uobičajena pojava u svijetu nogometa, a prozvao je čak i britanskog premijera Borisa Johnsona.

"Pozivam sve svjetske vođe, uključujući i premijera države koja je posljednje četiri godine moj dom, da naprave sve što je u njihovoj moći kako bi odmah zaustavili nasilje i spriječili dodatne nevine žrtve. Sad je dosta", napisao je Salah.

Podsjetimo, do nove vojne eskalacije između Hamasa i Izraela došlo je u utorak nakon što je islamistički pokret Hamas zasuo izraelsku metropolu Tel Aviv kišom raketa, a izraelska vojska uzvratila zračnim udarima na Pojas Gaze.

Pročitajte više