"Novi Dražen Petrović" postaje najskuplji košarkaš u europskoj povijesti

ŠPANJOLSKA Marca otkriva da će 17-godišnji Ricky Rubio, košarkaš koji u Europi ovog trenutka najviše obećava, potpisati ugovor s Joventutom uz rekordnu odštetnu klauzulu.
 
Rubio, kojeg u Marci nazivaju novim Draženom Petrovićem, je 17. rođendan proslavio 21. listopada. Profesionalni ugovor s klubom potpisat će uskoro, i to do 30. lipnja 2011. godine, a isti će sadržavati odštetnu klauzulu od šest milijuna eura. Nijedan košarkaš u Europi dosad nije koštao toliko.

Upravo će taj iznos klubu iz Badalone morati uplatiti kupac koji bi mladog Španjolca želio vidjeti u svojim redovima. U Europi je vrlo malo klubova s budžetom koji bi otrpio takav trošak. Moskovski CSKA, te atenski Panathinaikos i Olympiakos jedini su europski košarkaški klubovi s godišnjim proračunom preko 30 milijuna eura. U Španjolskoj bi si Rubija, procjenjuje se, u iznimnim slučajevima mogli priuštiti jedino Real Madrid i Barcelona.

Ono najveće, piše Marca, mladog razigravača ipak čeka u NBA ligi. Prema neslužbenim procjenama Rubio bi trebao biti prvi pick drafta već 2009. godine, iako na draft ima vremena izaći sve do 2012.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više