NBA

Novinar pronašao rupu u zakonu prema kojoj antivakser Irving može igrati i kod kuće

Foto: Profimedia

U SJENI Novaka Đokovića i njegovih problema u Australiji, slučaj drugog najpoznatijeg antivaksera na svijetu, Kyrieja Irvinga, dobio je novi zaplet kada je novinar Daily Newsa pronašao rupu u zakonu prema kojoj bi zvijezda Brooklyn Netsa moga igrati na svim utakmicama.

Protupandemijska pravila u gradu New Yorku zabranjuju njegovim necijepljenim građanima ulazak na velika okupljanja u zatvorenom, u što spadaju i košarkaške utakmice. Zato Irving ne smije igrati na domaćim utakmicama, ali Netsi su mu uoči Nove godine dopustili da se vrati u momčad i igra barem na gostovanjima.

Novčana kazna koju bi trebali platiti za Irvinga i Netse je smiješna

Stefan Bondy iz Daily Newsa pronašao je rupu u pravilniku jer su za prijestupnike predviđene novčane kazne, koje se povećavaju svakim sljedećim prekršajem. Bondy piše da se za prvi prekršaj dobiva upozorenje, za drugi kazna od 1000 dolara, za treći 2000, a za svaki sljedeći 5000 i više.

To je novac koji se u NBA svijetu ne smatra ni džeparcem, kako za bogatog vlasnika Netsa Joea Tsaija tako i za samog Irvinga, koji puno veći novac gubi time što nije plaćen za domaće utakmice koje propušta.

Poslali bi poruku da za bogate pravila ne vrijede

Ipak, novinarov prijedlog Netsi ne namjeravaju prihvatiti, piše Nets Daily. Ne samo što bi tako prkosili i pravilima NBA lige, koja se obvezala potpuno podržavati odluke vlasti u svim gradovima u kojima igraju njene momčadi, nego bi opalili šamarčinu gradu u kojem djeluju i poslali užasnu poruku da pravila za bogate ne vrijede kao za one druge.

Netsi su navodno već pokušali zaobići pravilo i uvjeriti Grad da je Irving zapravo stanovnik susjednog New Jerseyja, koji nije uključen u epidemiološki pravilnik. Prije početka sezone kružile su i glasine da razmatraju igranje u obližnjem Newarku kako bi napravili uslugu svojoj necijepljenoj zvijezdi, ali klub ih je odlučno odbacio kao glupost.

Zasad situacija ostaje ovakva kakva jest, Irving će moći igrati na svim gostovanjima osim kod New York Knicksa i Toronto Raptorsa, ali domaća publika i dalje ga neće gledati. Osim ako se ne odluči cijepiti.

Pročitajte više