Olimpijske stipendije MOO-a Blanki Vlašić i Edisu Elkasoviću

"STIPENDIJE Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koje će od 1. kolovoza 2003. do 31. spnja 2004., dobivati Blanka Vlašić i Edis Elkasović samo su dio našeg nastojanja da našim sportašima omogućimo što bolje pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni", izjavio je danas na prigodnoj konferenciji za novinare, sazvanoj povodom dodjele stipendija MOO-a istaknutim hrvatskim atletičarima, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Stošić Miočić.

On je naglasio da su sipendije za dvoje mladih i nadarenih hrvatskih atletičara dogovorene tijekom radnih sastanka, kojeg su predsjednik Mateša i on 21. i 22. svibnja imali u sjedištu MOO-a u Lausannei, kada su razgovarali s predsjednimom MOO-a Jacquesom Roggeom, direktorom projekta olimpijske solidarnosti Pere Miroom i drugim visokim dužnosnicima MOO-a. "Iako smo dobrano zakasnili s našim zahtjevima čelnici MOO-a dobro znaju da u našoj zemlji ima puno pravih sportskih bisera kojima treba pomoći sada na početku karijere", rekao je Stošić Miočić napomenuvši da su stipendisti MOO-a bili Janica i Ivica Koslelić te plivač Krešimir Čač. Glavni tajnik HOO-a rekao je da stipendije iznose 1000 dolara mjesečno te najavio da će HOO stipendije MOO-a zatražiti i za još neke mlade hrvatske sportaše.

Blanka Vlašić zahvalila je MOO-u što je u Edisu Elkasoviću i njoj prepoznao atletske potencijale, te naglasila da bez pomoći HOO-a njena karijera ne bi imala ovakav razvoj. Bacač kugle Edis Elkasović je naglasio da će dati svoj maksimum da bi opravdao stipendiju MOO-a i zahvalio HOO-u na dosadašnjoj potpori.

Blanka se posebno zahvalila novinarima na korektnom praćenju njene dosadašnje karijere, a trener naše najbolje visašice Bojan Marinović naglasio je da je Blanka Vlašić trenutno najstalnija skakačica u vis u svijetu i da je sada njihov glavni cilj održati nivo visokih rezultata na idućim natjecanjima, posebno na Svjetskom prvenstvu krajem kolovoza u Parizu.

Pročitajte više