Oi Tokio

Organizatori OI-ja prijavili 16 novih slučajeva koronavirusa. Nema sportaša

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/Guliver Images

ORGANIZATORI Olimpijskih igara u Tokiju danas su prijavili 16 novih slučajeva koronavirusa, ali među njima nema sportaša. Agencija Kyodo prenosi kako je to prvi put u posljednja četiri dana da među sportašima nije registriran ni jedan slučaj koronavirusa.

Devetorica su dostavljači, četvorica rade kao službenici, pozitivna su i dva novinara te jedan volonter, rekli su organizatori, dodavši kako nitko od njih nije boravio u olimpijskom selu.

Od 1. srpnja na Olimpijskim igrama zabilježeno je ukupno 169 slučajeva zaraze među akreditiranim osobama, uključujući 19 sportaša. Sportaši, osoblje angažirano na OI-ju i novinari ponovo su upozoreni da moraju poštovati stroga pravila kako bi se spriječilo širenje virusa.

Glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora Mark Adams ponovio je da je oko 85 posto sportaša potpuno cijepljeno i da postoje odgovarajući protokoli koji sprječavaju da Igre postanu izvor izbijanja covida-19.

"Odvojenost između onih koji su uključeni u Olimpijske igre i opće populacije vrlo je intenzivna i zaista nema puno kontakta", rekao je.

U međuvremenu guverner Tokija Yuriko Koike pozvao je mlađe ljude na suradnju u mjerama za smanjenje velikog broja infekcija, rekavši da su njihove aktivnosti ključne za usporavanje naleta tijekom Olimpijskih igara.

Dodajmo kako je broj novih japanskih slučajeva covida-19 prvi put premašio 3000. Do sada je u Japanu prijavljeno 870.445 slučajeva zaraze koronavirusom i 15.129 smrtnih slučajeva.

Pročitajte više