UFC

Overeem već izabrao sljedećeg suparnika u pohodu na Miočićev tron

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALISTAIR OVEREEM prošlog vikenda ostvario je veliku pobjedu preokretom protiv Walta Harrisa.

Nakon što je jedva ostao u borbi na samom početku, Overeem je u drugoj rundi nokautirao suparnika i najavio posljednji lov na UFC-ov naslov prvaka.

"Još uvijek lovim tu titulu. Svjestan sam da je stigla posljednja faza moje karijere i zanimaju me samo dvije stvari - lov na titulu i završetak karijere", rekao je Overeem nakon velike pobjede.

Nizozemac će priliku za naslov morati zaraditi još nekom borbom jer se prvo čeka da aktualni prvak Miočić i Daniel Cormier odrade treću borbu, a onda priliku u šampionskom meču treba dobiti Francis Ngannou.

Overeem je poručio kako mu je želja prije borbe za titulu odraditi revanš s Jairzinhom Rozenstruikom. Borili su se u prosincu prošle godine, Overeem je dominirao i bio pred pobjedom, a onda je četiri sekunde prije kraja sudac prekinuo borbu nakon silovitog napada Rozenstruika.

"Školovao sam tog lika i dobio svih pet rundi, a on je pobijedio jer je pogodio jedan ili dva udarca. Mislim da je sudac pogriješio što je prekinuo meč, nije trebao uskočiti, već je isteklo vrijeme kad je to napravio. Mislio sam da sam pobijedio, a onda sam shvatio da su prekinuli meč. I sad moram slušati tog Rozenstruika kako priča da me nokautirao. Imao je sreće i želim se opet boriti s njim, pobijedit ću ga ako dođe do te borbe."

U velikoj karijeri 40-godišnji Nizozemac je upisao 46 pobjeda i 18 poraza. Jedan poraz nanio mu je Miočić 2016. godine u borbi za naslov prvaka.

Pročitajte više