Jose Mourinho

Ovo je pravi razlog zašto Manchester United još nije smijenio Mourinha

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MANCHESTER UNITED izgubio je od Liverpoola na Anfieldu 3:1 i mnogi su se ponadali da će uprava Crvenih vragova nakon poraza od najvećeg rivala smijeniti Josea Mourinha. No to se nije dogodilo. Portugalac je ostao na klupi slavnog engleskog kluba, a britanski mediji izvijestili su da uprava i ne planira njegovu smjenu.

Poraz od Kloppovog Liverpoola ostavio je United na 19 bodova iza vodećih Redsa, a 11 iza Chelseaja koji drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka. Nakon 17 utakmica Mourinhova ekipa ima gol-razliku ravnu nuli, a broji pet poraza i sedam pobjeda. Najslabiji je to start najtrofejnijeg engleskog kluba od 1990. godine i najbesmislenije momčadi Europe.

> Guardian: Mourinhov posao u Unitedu je siguran

Jose Mourinho postao je trener na Old Traffordu 2016. godine i od tada je osvojio Europa ligu i Liga kup u prvoj sezoni svog trogodišnjeg ugovora. Nakon sjajnog početka sezone 2017./18., klub mu je produljio ugovor na još jednu sezonu, držeći ga time trenerom Manchester Uniteda do ljeta 2020. godine.

Ali samo 11 mjeseci nakon toga Mourinhov posao nesigurniji je nego ikad i prema svim statističkim i drugim pokazateljima Portugalac bi trebao dobiti otkaz, ali čini se da ga upravo to prošlosezonsko produljenje štiti. Evo i kako.

Prema pisanju Daily Recorda, u slučaju da United otpusti Mourinha prije kraja zimskog prijelaznog roka, odnosno do kraja mjeseca, morao bi mu isplatiti čak 24 milijuna funti.

> United u Premiershipu primio više golova nego u cijeloj prošloj sezoni

U slučaju da Mourinho ostane do kraja sezone i da ne izbori Ligu prvaka, klub će mu morati platiti 25 posto manji iznos, odnosno 18 milijuna funti, što je vjerojatniji scenarij s obzirom na to kako Unitedu sada ide na svim frontovima. U osmini finala Lige prvaka izvukli su Paris Saint-Germain, protiv kojeg su izraziti autsajderi, a mjesto u domaćem prvenstvu koje dogodine vodi u Ligu prvaka bježi im za 11 bodova.

Kako bilo, najtrofejniji engleski klub morat će isplatiti pozamašnu svotu karizmatičnom Portugalcu ako ga se želi riješiti.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više