Pantelić: Zvezda je dokazala kako je najveći klub na Balkanu!

PREMIJERNI nastup Intera iz Zaprešića u europskim nogometnim kupovima završio je porazom od Crvene Zvezde. Beogradska momčad je bila bolja u svim segmentima igre i u Zaprešiću slavila sa 3:1.

"Načinili smo tri kardinalne pogreške što su igrači Zvezde kaznili. Slabo smo pokrivali drugu stativu tijekom cijelog susreta. Donekle sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, međutim drugi dio igre odigrali smo jako loše. Posebice sam nezadovoljan zalaganjem pojedinih igrača." - istaknuo je trener Intera Srećko Bogdan.

Iako vidno razočaran, Bogdan je izjavio da ovo nije ni prva ni zadnja utakmica koju je Inter izgubio.

"Dali su nam tri prekrasna zgoditka na kojima im mogu samo čestitati. Kao što je Zenga istaknuo, ovo je tek prvo poluvrijeme. Čudo u Beogradu možda se i ne može dogoditi, no mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da na uzvrat dođemo pripremljeni. Moji igrači iznimno su mladi i neiskusni, a nitko od njih nema iskustvo igranja ovako zahtjevnih utakmica. Pokušali smo sa tri špice, no nije išlo. Zvezda je odlično postavila obranu, te nam nije dala da se razmašemo." - kazao je trener Intera.

Njegov kolega na suparničkoj klupi, bivši vratar milanskog Intera i talijanske reprezentacije, a od ove sezone trener beogradskog kluba Walter Zenga očekivano je bio zadovoljan predstavom svojih igrača.

"Jako sam zadovoljan igrom svoje momčadi, pobijedili smo sastav koji je odlično organiziran i koji je prošle godine bio na drugom mjestu u prvenstvu. Svaka pobjeda u europskom natjecanju izborena na gostujućem terenu je vrlo veliki uspjeh. Imali smo dosta pogrešaka i to moramo ispraviti ako želimo nastaviti igrati u Kupu UEFA" - izjavio je Zenga.

"Ovo je tek prvo poluvrijeme, a drugo, mnogo teže, čeka nas u Beogradu. Inter ima vrlo zanimljive pojedince i nisam očekivao veći otpor. Ukoliko moja momčad bude igrala kao zadnjih pet minuta drugog poluvremena, nećemo uspjeti u onom što smo si zacrtali. No, ako ćemo u Beogradu igrati kao u prvom poluvremenu, onda je to druga priča. Imamo vrlo mladu ekipu, što nam je velika prednost." - dodao je trener Crvene Zvezde.

Iako je Zenga većinu utakmice gestikulirao u smjeru četvrtog suca, izjavio je kako nema većih prigovora na suđenje, te kako je to za njega sasvim normalna situacija.

Dvostruki strijelac i igrač utakmice Nikola Žigić bio je nakon utakmice iznimno dobro raspoložen. Zasmetao ga je tek vidljiv pad koncentracije Crvene zvezde u posljednjim minutama prvog poluvremena, kada je Inter uspio postići zgoditak.

"Prezadovoljan sam igrom koju je Zvezda pružila u ovoj utakmici. Iskreno rečeno, nismo se nadali ovako visokom rezultatu, no svi znamo kako u Kupu UEFA on jako malo znači. Moja dva gola zasluga su cijele momčadi i mislim da možemo vrlo zadovoljni krenuti kući. Podrška navijača mnogo nam je značila, ali ja sam bio maksimalno koncentriran na utakmicu. Dolazak Delija nije zaslužan za bolju igru koju je Zvezda pružila u drugom dijelu." - kazao je Žigić.

Ostali igrači beogradskog kluba pobjedu nad Interom shvatili su kao veliki uspjeh. No, najdalje je ipak otišao Marko Pantelić, ustvrdivši kako je Zvezda još jednom pokazala da je najveći klub na cijelom Balkanu, veći od Dinama ili Partizana.

Nakon utakmice uspjeli smo progovoriti par riječi i s legendarnim Draganom Stojkovićem Piksijem.

"Pecelj je dobar igrač. Zabio je gol, pa su mu zato i razbili glavu." - kazao je Piksi kroz smijeh u razgovoru za Index.

"Nadam se samo da nam neće zabiti pogodak i u Beogradu." - dodao je predsjednik Crvene zvezde. 

Pročitajte više