Petani europska prvakinja, Šestan drugi u Laseru 4.7

HRVATSKA jedriličarka Renata Petani europska je prvakinja u laseru 4.7, dok je u muškoj konkurenciji Marko Šestan izgubio zlato u posljednjem plovu i morao se u slovenskoj Izoli zadovoljiti naslovom viceprvaka.

Šesnaestogodišnja Zadranka Renata Petani u današnji je zadnji plov ušla izjednačena po bodovima sa Španjolkom Marinom Penate. Članica Uskoka po jakom je maestralu izvanredno odvozila 10. plov, te pobjedom osvojila naslov europske prvakinje sa ukupno 23 negativna boda, dok je Španjolska ostala druga sa 28 bodova. Petani je dostojna nasljednica Kostrenke Tine Mihelić koja je lani na Europskom prvenstvu u ovoj klasi bila viceprvakinja.

Malo je nedostajalo da se i Opatijac Marko Šestan okiti naslovom europskog prvaka, prije zadnja dva plova imao je čak 14 bodova prednosti u odnosu na Slovenca Danya Stanišiča, ali je sve uprskao. Deveti plov nije završio, a u zadnjem je bio jedanaesti, pa je europskim prvakom postao Slovenac sa tri boda manje od Šestana.

Dobar plasman ostvario je Filip Kljenak iz splitskog Labuda koji je završio kao peti, Mario Pvalin je nakraju zauzeo 13., a Fran Peričić 16. poziciju.

Na prvenstvu u Izoli je sudjelovalo 198 jedriličara iz 22 zemlje.

Pročitajte više