DAVIS CUP

Pique oduševljen novim Davis Cupom, Pilić kaže da ga je uništio. Tko je u pravu?

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA je na domaćem terenu osvojila Davis Cup, koji je nakon 109 godina promijenio format natjecanja. 

Pobjednik se odlučio na završnom turniru najboljih reprezentacija. Kosmos je otkupio prava na Davis Cup za tri milijarde dolara i sljedećih 25 godina će donositi odluke oko natjecanja u suradnji s japanskom kompanijom Rakuten. Tako se mečevi igraju na dva umjesto na tri dobivena seta, kao što je bilo do sada, a uz smanjivanje broja mečeva povećan je nagradni fond, kako bi se rasteretilo tenisače. Na čelu Kosmosa je stoper Barcelone i sve utjecajniji biznismen Gerard Pique. On je oduševljen novim formatom.

"Novi format Davis Cupa ostvario je veliki uspjeh. Vrlo sam sretan kako je sve završilo, vidjeli ste koliko su osobno igrači shvatili mečeve, suze pobjednika jasna su emocija i pokazatelj kako smo na pravom putu. Za sljedeću sezonu želimo biti bolji i motivirati druge reprezentacije da dovedu više svojih navijača", rekao je Pique.

I dok tenisači većinom hvale novi format upravo zbog manje mečeva, protivnici ove promjene govore da je manjak navijača na tribinama problem jer je to davalo posebnost Davis Cupu kada su reprezentacije igrale u svojim državama. Sada je na završnom turniru dvorana bila rasprodana samo tri puta i to svaki put kada je igrala Španjolska.

"Skandalozno je da neki nogometaš i Japanac mogu uništiti preko 100 godina teniske tradicije. Vidim da su brojni tenisači iz vrha odlučili igrati, što se tiče posjeta, kad igra Nadal, ima gledatelja, ali gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na koncu publike nema ako Španjolska ne igra", komentirao je nedavno za Index legendarni hrvatski izbornik Nikola Pilić.

Odlučite u anketi tko je u pravu.

 

 

Pročitajte više