Pletikosa protiv Makedonije na klupi, Didulici i Butini po poluvrijeme

ZNAM da ćemo do prve utakmice EURA 2004 protiv Švicarske biti stopostotno spremni i igrat ćemo onako kako od nas traže naši navijači i zato me smetaju neke kritike na račun naše igre u pripremnim utakmicama protiv Njemačke i Turske, izjavio je danas na redovnoj konferenciji za novinare izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić.

Po Barićevim riječima, on je namjerno tražio jake protivnike za pripremne utakmice da bi otkrio sve nedostatke u momčadi.

Otprije smo znali da imamo problema u veznoj liniji, a podsjećam vas da za utakmicu sa Turcima nismo mogli računati na braću Kovač, Niku Kranjčara i Ivana Klasnića. Dodajmo tome da sam na poluvremenu zbog ozljede morao mijenjati Šokotu, Babića i Mornara, jasno je da na toj utakmici nismo mogli pružiti maksimum, rekao je Barić, potvrdivši da duže vrijeme prati dobre igre Nenada Bjelice u Kaiserslauternu, te da će s posebnim zanimanjem pratiti derbi Ukrajinske lige Dinamo-Šahtjar gdje će igrati više stalnih i potencijalnih reprezentativaca.

Barić je rekao da će za pripremnu utakmicu protiv Makedonije 28. travnja u Skopju na vratima stajati australski Hrvat Joe Didulica, a u drugom dijelu Tomo Butina, iako je, po njegovim riječima, Stipe Pletikosa i nadalje naš prvi vratar.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao je da postoji izuzetni veliki interes za odigravanje pripremnih utakmica sa našom najjačom selekcijom u terminima 18. kolovoza i 19. studenoga. Za prvi termin interesiraju se Irci, Izraelci, Bjelorusi i Moldavci, a za 19. studenoga mogući protivnici su i Australci. Konačnu odluku donijet će Izvršni odbor HNS-a, a realna opcija su utakmice sa Izraelom u Hrvatskoj i 19. studenoga gostovanje u Irskoj.

Pročitajte više