Pogledajte isječke s legendarnih gostovanja Barce u paklu Ledene dvorane

OD TRI kluba koja je CO Zagreb mogao dobiti u osmini finala Lige prvaka, ždrijeb mu je dodijelio najtežeg mogućeg protivnika - šesterostrukog prvaka Europe Barcelonu.

> Najteži protivnik: CO Zagreb u osmini finala na Barcelonu!

> Maglajlija: Nemamo sreće, ali imamo šanse

> Mirza Džomba: Barca nije bauk, sigurno su slabiji od Ciudad Reala

CO Zagreb, odnosno Badel 1862 Zagreb i Barcelona imaju dugu povijest rukometnih ogleda kao dvije ekipe koje su Ligu prvaka zajedno osvojile čak osam puta. Ipak, od svih utakmica, posebno vrijedi izdvojiti tri uzastopna okršaja u finalima Lige prvaka između 1997. i 1999.

U prvom ogledu Barcelona je, predvođena Masipom i Šepkinom, 12. travnja 1997. pred 6.500 gledatelja na domaćem parketu ostvarila kapitalnu prednost uoči uzvrata - Saračević i društvo poraženi su sa 31:22. Iako se uoči uzvrata najavljivalo kako Badel 1862 Zagreb može dostići prednost Španjolaca, Barcelona je i u Ledenoj dvorani tjedan dana kasnije, u fantastičnoj atmosferi, bila bolja sa 30:23.

Svu svoju snagu Barcelona je pokazala i sljedeće sezone - 18. travnja 1998. je ponovno na odličan način iskoristila prednost domaće dvorane i sa 28:18 praktički osigurala novi naslov. Uzvrat u Zagrebu bio je samo formalnost, ali unatoč tome Barcelonini igrači odigrali su maksimalno ozbiljno demonstriravši svu silu i moć koju posjeduju. S novom pobjedom, ovoga puta 28:22, nanijeli su Badelu četvrti poraz u četiri finalne utakmice unutar samo dvije godine.

Sljedeće sezone Badel je dobio priliku igrati prvu utakmicu pred svojim navijačima, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Bilo je 22:22, a u uzvratu je Barca smrznula hrvatskog prvaka na -11 (sa 29:18 potvrdili su hat-trick protiv Badela 1862 u finalima najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

Pročitajte više