Povjerenik odbio Rudeš, neće oduzimati bodove Dragovoljcu

Foto: Index

HRVATSKI DRAGOVOLJAC 6. svibnja pobijedio je Rudeš na nogometnom terenu 1:0 u drugoj ligi, ali utakmica je dobila i treće poluvrijeme, naime zastupnik gostujuće momčadi Darko Radić, žalio se povjereniku 2. HNL Ivici Šparavcu nakon susreta jer strijelac jedinog gola, Ivan Božić, nije imao pravo nastupa.

"Žalba nam je jučer odbijena uz objašnjenje povjerenika kako je Božić stekao pravo nastupa objavom registracije u službenom glasniku HNS-a," javio se Indexu Darko Radić.

"Žalio sam se povjereniku jer je Ivan Božić igrao je za tri kluba u istoj natjecateljskoj godini, a to nije dozvoljeno, smije biti registriran, ali ne smije zaigrati za tri različita kluba."

Božić je, tvrde iz Rudeša, igrao za Ordabasy, Šibenik i Kazahstan

"Njegova natjecateljska godina počela je u Kazahstanu u ožujku 2015. godine, a završila u studenom. Natjecateljske godine u Hrvatskoj i Kazahstanu se preklapaju, kod nas je ona počela 30. lipnja 2015. i traje do 30. svibnja 2016. godine. Božić je stoga u istoj natjecateljskoj godini igrao u Ordabasyju u Kazahstanu, potom došao u Šibenik i Dragovoljac mu je treći klub."

Rudeš do iduće srijede može nastaviti postupak na Žalbenoj komisiji 2. HNL, ali još nije službeno odlučeno, no doznajemo kako se neće zaustaviti na odbijenici povjerenika te napraviti idući korak.

O ishodu žalbe Dragovoljcu ovisi drugoligaški život

Dragovoljac je trenutačno pretposljednji na drugoligaškoj ljestvici dva kola do kraja i u grčevitoj je borbi za ostanak, a gubitak tri vrijedna boda protiv Rudeša, mogao bi ga koštati drugoligaškog statusa. Spasit bi ga mogao i postupak licenciranja, naime još ne zna koliko će trećeligaša dobiti licenciju za nastup u drugoj ligi, zasad ju ima samo jedan, pa će tek nakon drugog stupnja bit će poznato hoće li iz druge lige ispsti dva ili tri kluba.

 

Pročitajte više