PROSINEČKI IZGURAO TERIMA I ERIKSSONA? "Vodeći je kandidat za klupu BiH"

Foto: Getty Images / Guliver Image

SLJEDEĆEG TJEDNA bit će imenovan novi izbornik bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije. 
 
Mehmedu Baždareviću, nakon neuspješnih kvalifikacija i neodlaska na skorašnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ugovor s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine istekao je u listopadu i otada traje intenzivna potraga za njegovim nasljednikom.
 
Ako je vjerovati Harisu Mrkonji, novinaru bosanskohercegovačke informativne televizijske postaje N1, Robert Prosinečki vodeći je kandidat za šefa stručnog stožera.
 
"BOOM!! Visokorangirani član Nogometnog saveza BiH rekao mi je da je Robert Prosinečki u vodstvu da postane novi selektor bh. reprezentacije", napisao je Haris Mrkonja i na svojem Twitter profilu nedugo zatim objavio novi post.
 
"Prosinečki  bi zadovoljio nacionalni ključ. Hrvat je, pa je ok Hrvatima, igrao u Zvezdi, pa je ok Srbima, a nama je bitno da je bolji od Meše."
 
Osim Roberta Prosinečkog u užem se krugu favorita nalaze Amar Osim, Fatih Terim te Sven-Göran Eriksson.
 
Ciljevi su već postavljeni, a čelništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine inzistirat će na plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. godine. Prema posljednjim informacijama, novom će se izborniku ponuditi dvogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja.
 
”Sjednica Izvršnog odbora na kojoj ćemo razgovarati o kandidatima za izbornika bit će održana 22. prosinca. Hoćemo li tada odabrati izbornika? Ne moramo, ali možda i hoćemo. Nigdje ne žurimo. Ždrijeb za UEFA-inu Ligu nacija krajem je siječnja pa možda odluku o novom izborniku prolongiramo dok ne vidimo tko su nam protivnici", izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić.

Pročitajte više