Svjetski prvak upozorio svog nasljednika: "Neće ti biti lako s Hamiltonom"

Foto: Getty Images/Guliver Image

AKTUALNI svjetski prvak Formule 1 Nico Rosberg upozorio je Valtterija Bottasa da mu neće biti lako s novim momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom, jednim od najboljih vozača svijeta.

Nico Rosberg i Lewis Hamilton obilježili su posljednje tri godine u Formuli 1 zahvaljujući Mercedesovoj dominaciji u novoj hibridnoj turbo eri u kojoj su pobijedili na 52 od 59 utrka, a pamtimo brojne trenutke u kojima je njihov odnos bio na pravoj kušnji.

Hamilton je krajem prošle sezone izjavio da će pravu istinu o njegovom odnosu s Rosbergom objaviti u svojoj knjizi, uključujući priču o zamjeni mehaničara uoči početka prošle sezone, ali na to ćemo djelo morati pričekati kraj Lewisove karijere.

Nico Rosberg je na promotivnom događaju za IWC u Ženevi, na kojem je prisustvovao u novoj ulozi ambasadora za Mercedes, komentirao novoga Mercedesovog vozača Valtterija Bottasa kojega je Mercedes doveo nakon što se svjetski prvak neočekivano povukao pet dana nakon što je u Abu Dhabiju osvojio naslov prvaka.

"Obavijestili su me o odluci dan ranije i mislim da je to sjajna vijest za momčad", rekao je Rosberg.

"Jako sam sretan što su prilično brzo pronašli sjajno rješenje. Siguran sam da će odraditi jako, jako dobar posao i da će se dobro uklopiti u momčad. Sjedit ću ispred TV-a i gledati akciju i veselim se vidjeti kako će se Valtteri snaći, posebno protiv Lewisa jer je Lewis sjajna referentna točka".

"On je jedan od najboljih vozača u Formuli 1 i jedan od najboljih vozača svih vremena pa Valtteriju neće biti lako s njim, to je sigurno. Bit će zanimljivo pratiti njihov dvoboj", dodao je Rosberg. 

 

Pročitajte više