Put do polufinala za hrvatske vaterpoliste vodi preko Mađara

Foto: Hina

ZAVRŠENA je prva faza Europskog vaterpolskog prvenstva u Beogradu, te su poznati svi parovi osmine finala.
 
Hrvatska u subotu od 20:15 igra protiv Nizozemske, što bi trebao biti lagan zadatak za izabranike Ivice Tucka. U četvrtfinalu boljeg će najvjerojatnije čekati Mađari, koji su osvojili prvo mjesto u skupini i veliki su favoriti u okršaju s Gruzijom u nedjelju.
 
Protiv Srbije, koja je na otvaranju natjecanja uvjerljivo pobijedila Hrvatsku, "barakude" ne mogu igrati prije finala, a u polufinalu bi ih trebali čekati Talijani ili Crnogorci.
 
Hrvatski vaterpolisti danas započinju s nokaut fazom Europskog prvenstva. Sandro Sukno smatra da kvaliteta Barakuda uopće nije upitna.

"Mislim da smo puno kvalitetnija reprezentacije od Nizozemske. Ako uđemo ozbiljno, a to i hoćemo, onda smo apsolutni favoriti. Mislim da ćemo uspjeti izrotirati cijelu momčad da se svi uigramo. U četvrtfinalu nas očekuje ozbiljan protivnik Grčka ili Mađarska, tako da će Nizozemska bit susret za uigravanje za četvrtfinale", smatra Sukno.

Uoči susreta hrvatski reprezentativac Luka Bukić je rekao:
 
"Mislim da ne bi trebalo biti većih problema i nadamo se pobjedi tako da se možemo pripremiti za četvrtfinale. Stanje u momčadi je odlično".
 

Pročitajte više