EL CLASICO

Ramos: Ispričavam se ako su moje panenke nekog uvrijedile

Foto: Guliver Image/ Getty Images

SERGIO RAMOS bio je jedan od gostiju TV emisije El Hormiguero koja je sinoć emitirana na španjolskoj televiziji. Kapetan Real Madrida govorio je o trenutnoj formi momčadi za koju tvrdi da u pravom trenutku doseže svoj vrhunac, o tome kakav je život u Realu poslije odlaska Cristiana Ronalda i što je sve naslijedio od Portugalca.

Također, velik dio emisije posvetio je javnoj isprici zbog načina na koji je izvodio kaznene udarce. Naime, kapetan Reala ove sezone izvodi kaznene udarce nakon što je Ronaldo otišao u Juventus. Većinu ih je izveo popularnom tehnikom "panenka" koju mnogi smatraju ponižavanjem protivnika.

Ramos je objasnio o čemu se zapravo radi.

Ramos je naslijedio Ronalda u izvođenju penala

"Kad je Cristiano Ronaldo bio s nama, uvijek smo vježbali penale s njim. Nikada nismo izgubili utakmicu kada je on zabio iz penala i sada sam zadatak izvođenja jedanaesteraca preuzeo ja. Stvar je u kombinaciji egzekucije i ekspresije. Ne želim nikoga uvrijediti. Nije mi bio cilj uvrijediti druge, ispričavam se.

To je samo djelić sekunde u kojem moraš odlučiti na koji ćeš način ugurati loptu u mrežu iza vratara. Radi se o pojednostavljivanju nečeg vrlo složenog i kompleksnog. Ponekad su najluđe ideje i najbolje. Katkad u posljednjim sekundama odlučiš kamo ćeš pucati, ovisno o tome u koju će stranu vratar otići.

Jednom ili dvaput ove sezone možda sam izgledao vrlo samopouzdano pri izvođenju penala pa su neki mislili da ponižavam protivnika. Ne radi se o tome, već o ludoj tehnici koja me dosad dobro služila", kazao je Španjolac.

Ključan dio sezone za Real

Ovo je ključan dio sezone za Real Madrid, smatra Ramos.

"Pokušat ćemo se boriti za trofeje. Lovimo Barcelonu u La Ligi, oni su nam rival i u Kupu kralja, a imamo i derbi protiv Atletica. Sada smo u sjajnoj formi i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate u Ligi prvaka, La Ligi i Kupu kralja. Ovo je ključan dio sezone i mi smo u njega ušli u fantastičnoj formi", objašnjava Ramos.

Kapetan Reala otkrio je i jedan zanimljiv detalj iz svoje prošlosti.

"U nogometu ljudi pamte samo one koji zabijaju golove. Zaboravljaju na dobro obavljen posao u obrani. Ja sam, srećom, imao priliku zabiti nešto golova za Real i to zato što sam kao dijete igrao u napadu", otkrio je Ramos.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više