Razbio Tottenham pa oduševio odgovorom na pitanje je li mu to vrhunac u Arsenalu

Foto: EPA

UNAI EMERY u najvećem stilu potvrdio je da je junak Arsenalove renesanse nakon potonuća u prosječnost i malodušnost pod Wengerom. 

Sjajnom igrom, superofenzivnom i agresivnom taktikom na Derbiju sjevernog Londona protiv Tottenhama, tijekom kojeg je i sebe i momčad stalno gurao preko ruba, omiljeni Arsenalov menadžer odveo je Topnike do velike pobjede 4:2.

> ARSENAL - TOTTENHAM 4:2 Veličanstveni Derbi sjevernog Londona

Baskijski stručnjak je "trener-igrač" i jedan od navijača. Cijelo vrijeme utakmice trči uz aut-liniju i samo što ne uleti u teren. A kada ne radi to, onda animira tribine i opominje ih ako zapnu s podrškom igračima.

Ali, njegovi aduti nisu populizam i teatralnost, nego znanje i stručnost. Da mu momčad ne potone nakon što je potpuno suprotno događajima na terenu gubila 1:2, nego da to zaostatak pretvori u pobjedu, pobrinuo se zamjenama.

Na poluvremenu je uveo Ramseya i Lacazettea. Prvi je namjestio dva gola, a drugi postigao jedan za preokret i trijumf.

Arsenalu je to bila 19. utakmica zaredom bez poraza. Što je posebno bitno, pod novim trenerom izgubio je prve dvije, protiv Cityja i Chelseaja. 

Nakon toga je nanizao 18 bez poraza, ali Emeryju i Arsenalu na to su odgovarali da će stvarnu vrijednost i sposobnost za napad na vrh dokazati protiv velikih suparnika, uz napomenu da su protiv prva dva izgubili. 

I sada je došla pobjeda protiv najvećeg rivala. 

Nakon nje su trenera koji je sa Sevillom osvojio tri Europa Lige zaredom, a s PSG-om poharao Francusku, pitali je li mu ovo najbolji dan otkako je ljetos preuzeo Arsenal?

"Ne, najbolji dan bio mi je kada sam potpisao za ovaj klub". 

Odgovorio je Emery i tako navijače Topnika oduševio i više nego impresivnom pobjedom nad omraženim suparnikom. 

Pročitajte više