LIGE PETICE

Real potvrdio: Teška ozljeda u El Clasicu završila sezonu ključnom igraču

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

OMILJENI igrač Zinedinea Zidanea je u dramatičnoj pobjedi (2:1) u El Clasicu teško ozlijedio križni ligament lijevog koljena.

Real je objavio da je ozljeda Lucasa Vazqueza takva, što znači da će u najboljem slučaju pauzirati tri mjeseca. Ako bude trebao operaciju, prijeti mu pauza i do godine dana. 

Vazquez, koji je 14 godina u Realu, prvog dana srpnja navršava 30 godina, a dan ranije završava mu ugovor s Realom. 

Tako da postoji velika vjerojatnost kako je odigrao posljednji od ukupno 240 mečeva za Real. 

U klubu svog života zabio je 26 golova, a 54 je namjestio. Posljednja asistencija bila mu je za Benzemin krasan gol petom protiv Barcelone.

Nakon toga ga je Busquets ozlijedio u duelu za loptu i Vazquezu, koji je ove sezone postao ključni igrač Reala, slijedi duga prisilna pauza.

To mu dolazi u najgorem trenutku, dok se borio za novi ugovor u Realu ili tražio novi klub te kada je zbog sjajnih igara ove sezone bio na pragu nastupa za Španjolsku na Euru.

Vazquez je iskoristio niz ozljeda Danija Carvajala i postao nezamjenjiv desni bočni Reala. U sezonu u kojoj se klub bori za obranu španjolskog te napad na europski naslov Lucas je ugradio 34 nastupa, dva gola i osam asistencija.

Lucas je prototip zahvalnog igrača, vojnika kluba, koji će napraviti sve što se od njega traži, pa je tako od desnog krila postao desni bočni, i to je igrao sjajno. Zidane ga jako voli zbog požrtvovnosti, a sada je u najvažnijem dijelu sezone ostao bez još jednog ključnog igrača.

Još od ranije su mu teško ozlijeđeni Hazard, Ramos, Carvajal, neposredno prije El Clasica koronu je dobio Varane. Na superderbiju mu se ozlijedio i Valverde. 

Sve to par dana prije uzvrata četvrtfinala Lige prvaka kod Liverpoola te zadnjih osam kola La Lige. 

Pročitajte više