LIGA PRVAKA

Real vidio koga je izgubio: Bernabeu pjevao potjeranom velikanu

Foto: EPA

PODCJENJIVAN, pa čak i omalovažavan bio je u Realu svih pet godina koliko je tamo proveo. Njegove velike zasluge za osvajanje tri Lige prvaka nisu cijenili jer nije glamurozan superstar, nego povučen i pobožan obiteljski čovjek. Ali navijači su ga uvijek voljeli i to su mu pokazivali.

Pet godina bio je sjajan u Realu, koji mu je cijelo vrijeme tražio zamjenu

Keylor Navas (32) ljetos je zatražio transfer iz Reala, u koji je došao nakon sjajnih obrana na SP-u 2014. Jednako tako čuvao je vrata Reala čak pet godina dok mu je klub uporno tražio zamjenu i nije mu vjerovao. Tako da su u Realu prije pet mjeseci jedva dočekali dolazak pet godina mlađeg Courtoisa da Navasa gurnu na klupu. 

Svakog ljeta Navas je bio otpisivan, a u Manchester United nije otišao zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2015. zajedno s kešom u zamjenu za De Geu samo zato što se Unitedu na samom kraju trgovanja nogometašima pokvario faks.

Prije četiri godine morao se vratiti s check-ina i leta za Manchester jer se Unitedu pokvario faks

Tako se mirni i simpatični Kostarikanac morao s aerodromskog check-ina i leta za Manchester vratiti u Madrid da još jednu sezonu spašava Real. No ovog ljeta bilo mu je dosta. Nije htio ostati tamo gdje je dolaskom Thibauta Courtoisa i povratkom Zinedinea Zidanea postao rezerva.

Zidane je odlučio da će belgijski vratar biti njegov prvi izbor ove sezone, a Navas je nakon toga odlučio otići. "Vrijeme je za novi početak!" rekao je zato Navas nakon posljednje utakmice prošle sezone i uz ovacije Bernabeua najavio odlazak, iako je samo pola godine ranije bio produljio ugovor do 2021. godine. A ovog ljeta u anketi Marce čak 82 posto čitatelja smatralo je da je Navas dobro odlučio zatraživši transfer i odlazak u PSG jer ne zaslužuje biti rezerva.

Ovog ljeta konačno je otišao iz Reala i sada briljira u PSG-u

Real i PSG tako su zamijenili golmane, a Navasa je naslijedio Areola. On je u Madrid došao biti lojalna rezerva, a Navas je u Pariz otišao briljirati. U 14 ovosezonskih utakmica u novom klubu primio je samo sedam golova, a čak deset mečeva završio je čiste mreže.

Posebno je raspoložen u Ligi prvaka, gdje je prve golove primio tek u petom kolu skupine, upravo u jučerašnjem povratku u Madrid na utakmici Real - PSG (2:2).

No usprkos tome Navas je bio sjajan protiv Reala. Protiv bivšeg kluba imao je čak deset obrana, što mu je najbolji učinak od 2014., kada je došao u Real.

Santiago Bernabeu to je primijetio, a da i dalje voli omalovažanog velikana, pokazao je i nakon utakmice kada je s tribina krenula pjesma u njegovu čast: 

Pročitajte više