REALOVA OSVETA I PONIŽAVANJE ATLETICA Ovo ih boli više od ispadanja

Screenshot: Youtube

REAL je na uzvratu polufinala Lige prvaka kod Atletica izgubio 1:2, ali i obranio pobjedu 3:0 iz prve utakmice, pa se plasirao u finale na najslađi način.

Jer slavio je usprkos porazu kod najvećeg rivala, čime ga je četvrti put u zadnje četiri godine pobijedio ili eliminirao u Ligi prvaka, a da trijumf bude potpun, to je napravio ne samo na njegovu stadionu, nego i na zadnjoj europskoj utakmici na Vicente Calderonu te, što je posebno važno, na zadnjem madridskom derbiju koji se igrao na kultnom Atleticovom stadionu.
Naime, za mjesec dana počinje rušenje Calderona.
 
Nakon što je Real uvjerljivo pobijedio u prvom susretu, igrači i navijači Atletica tjedan dana su pumpali atmosferu i hrabrili se međusobno da mogu nadoknaditi ogroman zaostatak i tako se u najvećem stilu oprostiti od voljenog stadiona.
 
Nakon prvih 16 minuta bili su na najboljem putu da to i ostvare jer već tada su vodili 2:0, a 52 tisuće navijača domaćih su, opijeni uspjehom, stvarali paklenu atmosferu za Real i onih par stotina njegovih navijača stiješnjenih u kavezu. Ali pred kraj prvoga poluvremena Isco zabija za Real i tada je bilo jasno da Real ide dalje, iako je do kraja utakmice bilo još dosta.
 
Naravno, gosti su kraj utakmice dočekali likujući zbog višestruko drage pobjede, ali i zbog na puno načina teškog poraza najvećeg rivala. Obukli su već spremne majice s natpisom "Po 12. naslov prvaka Europe" i slavili nasred neosvojive Atleticove utvrde poznate po paklenoj atmosferi.
 
Atletico je kraj jedne ere dočekao Pirovom pobjedom koja znači veliki poraz, ali potpuni nokaut njemu i posebno njegovim navijačima zadali su Nacho i Ramos. Realovi braniči su slaveći pobjedu došli do dijela terena iznad kojega su njihovi navijači i ritualno, na navijačima Atletica "svetu" travu Vicente Calderona, prostrli dvije Realove zastave.
 
Navijači Atletica na ovo su im stali zviždati i proklinjati ih, ali to je bila slatka osveta Realovih igrača za isto to što su Atleticovi igrači, točnije njihov veznjak Koke, napravili prije četiri godine.
 

Tada je Atletico također na najslađi način u važnoj utakmici slavio na stadionu najvećeg rivala. U finalu Kupa kralja koje se igralo na Santiago Bernabeuu, Simeoneova momčad pobijedila je Mourinhov Real 2:1 i prije nego što je u njegovu domu podigla pehar, Koke je proslavu odlučio začiniti, pa je nasred travnjaka Realova stadiona također ritualno prostro zastavu Atletica.
 
Kako vidimo, igrači Reala duge četiri godine čekali su na osvetu, ali kada su je konačno dočekali, servirali su je onako kako je najefektnije - hladno.

Pročitajte više