Repriza finala: Jug protiv Primorja u Jadranskoj ligi

svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja, te sve korake do sigurne oklade.

Treće kolo Jadranske vaterpolo lige i imamo reprizu prošlogodišnjeg finala PH u kojem je Jug slavio nakon četiri utakmice. U odnosu na prošlu sezonu i jedna i druga ekipa su se poprilično promijenile.

Primorje se osnažilo, doveli su reprezentativni dvojac iz Mladosti; Buljubašića i Muslima, te Šetku i golmana Radića iz Kotora. Golman im je bio veliki problem prošle sezone, jer je Car previše oscilirao, a na klupi nisu imali adekvatnu zamjenu. Buljubašić, Muslim i Šetka daju širinu ionako jakoj ekipi, jer sve što vrijedi je i dalje ostalo u Rijeci. Tu si i dalje braća Varga, Xavi Garcia, Barač, Paškvalin, Krapić, Jelača, Franković, itd. Momčad koja se prošle godine uigravala, a ove sezone se, s obzirom na ulaganja, očekuje naslov prvaka države.  Predsjednik Sloboda je suradnik Reccovog predsjednika Volpia, pa od tuda ta povezanost sa vaterpolom.  Možda najveći problem ekipe je trener Roje, jer ne djeluje kao netko ko je posložio momčad kako spada, odnosno tako je bilo prošle sezone. Da li se išta promijenilo, teško je reći. Daniel Varga, prebitan igrač za Primorje, otpao je prije dve tjedna radi neugodne ozlijede prsta te mora mirovati. To je veliki minus, pogotovo kada se dolazi u goste ovakvom protivniku.

Što se Juga tiće, oni su podosta mijenjali ekipu. Nije to nešto drastično, ali za jedan kolektiv koji godinama promijeni jednog, maksimalno dva igrača, je puno. Otišli su braća Sukno, Sandro i Ivan, centar Lukas Seman, te bek nIkša Drobac. Umjesto njih doveden je kapetan Crnogorske reprezentacije Nikola Janović iz Jadran HN-a, centar Pavlović iz Kotora, a vratio se i Frano Karač. Uz ovu trojicu doveden je i iskusni golman Perčinić, jer se mladi Nižić ozlijedio, pa je potreban drugi golman, te mladi Goreta iz Šibenika, koji ima samo 16 godina. Taj dečko je pun potencijala, i od njega se u budućnosti mogu očekivati velike stvari. Gotovo nenadoknadivo djeluje odlazak Sandra Sukna, jer je on puno situacija riješavao sam, iako je vrlo mlad. Ali kada zove Pro Recco sa svojim milijonima teško je ostati. Nikola Janović je idealna zamjena, jer osim što je vrlo iskusan, može odigrati više pozicija, ući na dva metra, pokriti na beku, a i zabija redovito iz svih pozicija. Najveća snaga Juga je, kao i svih zadnjih godina, kolektiv, jer većina ovih dečkiju godinama igra zajedno, te čine i okosnicu reprezentacije. Dobud je na centru dobio odličnu zamjenu u Pavloviću, koji je sa Primorcem postao prvak Europe 2009., te imao jako veliku ulogu u tom uspjehu, kao i sjajne igre sezonu prije u Mladosti. Treba spomenuti sjajne Bušlju i  ljevaka Jokovića, koji su među najboljim igračima na svojim pozicijama. Tu su i Obradović, Marković, Sutić, i mali Macan koji dobija sve više prilika na beku, te će se razviti u sjajnog igrača.

Sezona je za Juga krenula gotovo katastrofalno, pa su u drugom kolu izvukli samo X u Herceg Novom protiv oslabljenog Jadrana, da bi prošlo kolo, u srijedu, izgubili kući od Pro Recca 7-10. Sada im dolazi Primorje i ne smiju kiksati, jer to bi jako poljuljalo poziciju trenera Fatovića. S druge strane Primorje je bilo slobodno u prvom kolu, da bi u drugom lagano savladali POŠK-a u Splitu, a u utorak su dobili Jadran HN kući sa 9-6.

Ovako sve djeluje kao da je Primorje u prednosti, ali njima nema Daniela Varge, te centra Paškvalina, a to je jako veliki izostanak dva igrača iz prve postave. Nadalje, sa samo jednim centrom Primorje protiv Bušlje na beku nema što tražiti. Uza sve to, Jugu gori pod nogama, i treba im jedna pobjeda protiv jake ekipe, a Primorje je baš kao naručeno ovdje.

Treba napomenuti da su Riječani na utakmicu otišli danas(petak) autobusom, i nakon duge vožnje će zasigurno biti iscrpljeni. Zanimljivo je da je Zoran Roje u srijedu bio uživo u Gružu i gledao Juga. Zanimljivo jer je sigurno mogao nabaviti video sa te utakmice preko Pro Recca, ali se ipak avionom poteglo do Dubrovnika.

BetPlace.net preporučuje:

Jug kvalitetu ima, te se samo moraju 'osloboditi' pritiska. Trener Fatović je sam kratko rekao: 'Idemo na pobjedu', a mi vjerujemo da će ju i ostvariti. 

>>> Detaljnije analize potražite na

Pročitajte više