CRISTIANO RONALDO

U Juveu 60 godina nitko nije zabio 25 golova u prvenstvu. A onda je došao Ronaldo

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO i u 36. godini igra fenomenalno. Neuništivi Portugalac danas je gradskom rivalu Torinu zabio prekrasan pogodak iz slobodnjaka, njegov prvi nakon više od dvije godine.

Gol možete pogledati OVDJE.

Upisao se u povijesne knjige Juvea

To je Ronaldov 25. prvenstveni zgoditak ove sezone, čime je postao prvi Juventusov igrač koji je zabio najmanje 25 ligaških golova u sezoni još od klupske legende Omara Sivorija kojem je to uspjelo davne 1961., kada ih je zabio 28. Sezonu prije Sivori je zabio 30 golova i bio najbolji strijelac Serie A.

CR je ove sezone zabio više nego prošle u manje utakmica

Vratimo se Ronaldu. Ovim golom došao je do brojke 29 u 38 utakmica ove sezone, čime je nadmašio prošlu sezonu u kojoj je bio strijelac 28 puta. Bila mu je to prva sezona u deset godina u kojoj nije zabio najmanje 30 golova.

Portugalskom superstaru nedostaje još samo jedan gol da dođe do 30 ove sezone, čime bi ušao u top 10 najboljih golgeterskih sezona u povijesti Juvea.

Najbolju sezonu u torinskom klubu imao je Mađar Ferenc Hirzer pradavne 1925., kada je zabio 35 golova. Talijan Felice Borel je 1934. zabio 32 pogotka, kao i tri poznata igrača nakon njega - Alessandro Del Piero 1998., David Trezeguet 2002. i Gonzalo Higuain 2017. godine.

Juventus je pobijedio 4:1, a vrijedi napomenuti da su Ronaldo i Paulo Dybala bili strijelci u sve četiri utakmice nakon povratka talijanskog prvenstva. Prvak niže same pobjede i ima sedam bodova više od drugog Lazija, koji večeras dočekuje Milan.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više