LIGE PETICE

Ronaldo: Zbilja se divim Messiju, on me učinio boljim igračem

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO i Lionel Messi dva su nogometaša koji su obilježili nogomet u posljednjih desetak godina. Njihovo rivalstvo samo je produžetak onog između Maradone i Pelea.

Konstantne rasprave o tome tko je bolji, tko je najveći ikad i zašto ne prestaju se voditi među nogometnim fanaticima. Portugalac i Argentinac odigrali su pregršt međusobnih dvoboja, njihovo rivalstvo bilo je zaštitni znak španjolske lige, a onda je Ronaldo napustio Real Madrid i otišao u Juventus.

Nakon dugo vremena opet je progovorio o svom najvećem protivniku te istaknuo da ga je Messi učinio bolji. Nada se da je isto bilo i u Argentinčevom slučaju.

"Zbilja se divim njegovoj karijeri, već je pričao o razočaranju kada sam otišao iz Španjolske jer je to bilo rivalstvo koje je cijenio. Bilo je to dobro rivalstvo, ali nije jedinstveno. Michael Jordan imao je rivale u košarci, a onda ste imali Ayrtona Sennu i Alainu Prosta u Formuli 1. Svima je zajedničko to što su to bila zdrava rivalstva."

Dosad se Ronaldo i Messi nisu družili, ali Portugalac mašta o potencijalnoj socijalizaciji dvojice najboljih nogometaša u novoj eri.

"Nema sumnje da me je Messi učinio boljim igračem, ali i obrnuto. Kada sam osvajao trofeje, sigurno ga je boljelo, a tako je bilo i meni kada je on pobjeđivao. Imam odličnu profesionalnu vezu jer dijelimo iste trenutke 15 godina. Nikada nismo večerali skupa, ali ne vidim razloga zašto ne bismo mogli u budućnosti."

Pročitajte više