LIGE PETICE

Rooney odabrao najboljeg trenera s kojim je radio, Fergusona nije ni spomenuo

Foto: EPA

WAYNE ROONEY odabrao je Louisa Van Gaala kao najboljeg trenere s kojim je imao prilike raditi, piše Mirror, a mnogi su ostali iznenađeni činjenicom da je izabrao Van Gaala ispred legendarnog Sir Alexa Fergusona.

Poznato je da su Rooney i Ferguson imali nekoliko ozbiljnih svađa u devet godina koliko su zajedno proveli na Old Traffordu, ali ovakav izbor i dalje je iznenađenje. 

"Van Gaal je daleko najbolji trener s kojim sam radio. Njegovo taktičko znanje, način na koji priprema utakmicu i pazi na najsitnije detalje, divio sam mu se. Naučio me drugačije gledati na nogomet", rekao je Rooney koji je u United stigao kao tinejdžer iz Evertona, a doveo ga je Sir Alex Ferguson.

Pod njegovim vodstvom Rooney je osvojio pet titula u domaćem prvenstvu i jedan trofej Lige prvaka, ali ostaje upamćen trenutak iz 2010. kada je Rooney zatražio odlazak iz Uniteda. Svoj zahtjev argumentirao je tvrdnjom da Ferguson nije doveo dovoljno dobrih igrača da bi se natjecao s Manchester Cityjem za titulu prvaka. Sljedeće sezone United je osvojio naslov prvaka. City je završio treći, bolji od njih bio je i Chelsea. 

Van Gaal je posao u Unitedu dobio u ljeto 2014. godine i odmah po dolasku uspio je vratiti klub u Ligu prvaka. Otkaz je dobio 2016. godine, samo 24 sata nakon što je osvojio FA Cup, a presudilo mu je što sezonu nije završio među četiri najbolja kluba u Engleskoj. 

"Njemu je jasno da je nogometašima teško stalno biti na vrhunskoj razini. Sjajno smo surađivali. Žao mi je što je sve onako završilo, ali znam da sam od njega naučio puno stvari koje ću jednog dana moći primijeniti kad ja budem trener", zaključio je Rooney. 

Pročitajte više