HNL

Rožman: Spremili smo se za prvenstvo, a ne za Dinamo

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U PETAK počinje drugi dio hrvatske nogometne sezone, ali već u utorak klubovi počinju nadoknađivati zaostatke i igrati utakmice odgođene zbog koronavirusa ili europskih obveza.

Tako se u utorak od 16 sati u Puli igra zaostali susret 14. kola između Istre 1961 i Gorice, a u 18:05 na rasporedu je derbi između Dinama i Rijeke, koji se trebao odigrati još u 6. kolu.

Rožman: Igrači imaju veliku želju, moram paziti da ne izgore

Trener Rijeke Simon Rožman dan prije utakmice rezimirao je zimske pripreme i govorio o očekivanjima na maksimirskom susretu, ali i u ostatku sezone.

"I kod nas i kod suparnika ima neizvjesnosti, nije sve još vrhunski posloženo, ali mi smo spremni. Napravili smo ono što smo željeli proteklih 14 dana, moram pohvaliti igrače koji imaju veliku želju pa moramo pripaziti i da ne bi izgorjeli. Znamo kamo idemo, suparnik je odličan, moramo biti posebno koncentrirani prvih 15 minuta jer ako protiv Dinama loviš zaostatak 1:0, onda si u problemima", rekao je Rožman.

Dinamo na vrhu ima čak 13 bodova više od Rijeke, ali i čak tri utakmice više pa bi eventualna pobjeda na Maksimiru Riječane stavila u puno bolju poziciju od one koju pokazuje tablica.

Rijeka ima 18, 19 spremnih igrača i svi će dobiti priliku

"Imamo svoju strategiju, oni mogu igrati u različitim sustavima, imaju jako dobro individualnu kvalitetu i jako su dobro vođeni. U takvim utakmicama moraš biti na maksimumu, ali najbitnije je da ne izgoriš i da se ne prestrašiš. Ekipa je dobra, atmosfera odlična, forma na jako dobroj razini, imamo 18, 19 igrača koji su spremni ući. Spremili smo se za prvenstvo, ne samo za prvu utakmicu, ispred nas je lijep ritam gdje možemo iz utakmice u utakmicu pokazivati kvalitetu i zajedništvo, a nadam se da će bodovi biti nagrada", objasnio je Rožman, ali nije želio otkriti sastav za derbi.

"Imam u glavi sastav, isprofilirala se slika, bit će manjih prilagodbi u svakoj utakmici. Igrači znaju da će biti puno rotacija, vidjeli su statistiku za prošlu godinu, s te strane su mirni. Zdravstveno stanje je dobro. Osim Velkovskog koji je ozlijeđen od prvog dana priprema i Nwolokora koji je ozlijedio rame, Ristovski se polako vraća, a svi ostali su zdravi i spremni", poručio je trener Rijeke.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više