KOVAČEV BAYERN

Rummenigge o pobunjenom Kovačevu senatoru: Ako prihvati klupu, u krivom je klubu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

GLAVNA tema njemačkih medija proteklih dana je nezadovoljstvo Thomasa Mullera minutažom koju mu je u Bayernu pružio Niko Kovač.

Ove sezone 30-godišnji napadač upisao je svega sedam nastupa od čega tri utakmice u početnom sastavu. To je bilo dovoljno da javno izrazi nezadovoljstvo putem medija.

"Apsolutno sam nezadovoljan situacijom", rekla je legenda Bayerna za Kicker pa nastavila:

"Imam samo 30 godina, spreman sam za igru i gladan uspjeha s klubom, ali i osobno. Čvrsto sam uvjeren da mogu pomoći momčadi na terenu."

"Razumijem ga, ali..."

Međutim, direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge ističe da odnos Bayerna i njegove legende nije narušen.

"Odnos između Thomasa i Bayerna potpuno je netaknut. On ostaje izuzetno važan dio našeg kluba", rekao je Rummenigge u razgovoru za Welt am Sonntag.

Rummenigge razumije zašto se Muller pobunio, pa je stao u njegovu zaštitu.

"Ako Thomas bude prihvatio sjedenje na klupi, znači da je u krivom klubu. Niko i Thomas su razgovarali prošle nedjelje. Thomas nije sretan, ne želi biti zamjena", dodao je direktor njemačkog prvaka pa ističe profesionalizam koji je pokazao iskusni igrač:

"Thomas se u ovoj situaciji ponaša vrlo ozbiljno. Pravi je primjer drugima", ustvrdio je Rummenigge.

Bild otkriva da je nešto puklo u odnosu igrača i trenera

U 495 nastupa za Bayern Muller ima 186 golova i 171 asistenciju, a uz to je bio i svjetski prvak s Njemačkom u Brazilu 2014. godine.

Što će biti s njegovom budućnosti u minhenskom klubu zasad je nepoznato, ali nedavni Bildov citat ukazuje na to da postoji problem između trenera i igrača.

"Niko Kovač ga je degradirao među rezerve (u posljednjih pet utakmica dao mu je ukupno tek 66 minuta, op.a.), ali zapravo ga je otpisao izjavom koju je dao za vikend: 'Ako nam ponestane ljudi, Muller će sigurno dobiti minutažu.' Ovo je bio posljednji čavao u Mullerov lijes u Bayernu i potvrda da je zvijezda kluba potonula."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više