MLADI NA EURU

Rumunji u strahu zbog Vlašića, plaši ih i Gračanov skriveni adut: "Taj igra sve"

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA U-21 reprezentacija od 18.30 igra protiv vršnjaka iz Rumunjske prvu utakmicu Europskog prvenstva. Prema kladionicama favoriti su Gračanovi izabranici, a i u Rumunjskoj su svjesni snage Halilovića, Vlašića i ostatka "kockastih".

Portal DigiSport secirao je Hrvatsku i kao najveću zvijezdu naveo Nikolu Vlašića.

"Bio je sjajan prošle sezone u CSKA Moskvi na posudbi iz Evertona. Sam je srušio Real Madrid u Ligi prvaka kada je zasjenio i Luku Modrića te je najveći transfer Hajduka u povijesti. Za Everton je odigrao 12 utakmica, najviše pod Ronaldom Koemanom. Danas vrijedi 20 milijuna eura."

Rumunji navode kako skrivena opasnost stiže od napadača Marina Jakoliša, brata njima puno poznatijeg Antonija koji igra za tamošnji FCSB.

Jakoliš, 22-godišnji napadač austrijske Admire Wacker, za Rumunje je opasan finišer. Hvale njegovu svestranost i sposobnost da igra bilo koju napadačku poziciju u formaciji 4-3-3.

"Ako je Vlašić kreator igre, onda je Jakoliš zadužen za završnicu akcija", opisuju ga te navode kako je iza njega odlična sezona u kojoj je postigao veću vrijednost od brata Antonija. Marin vrijedi 800 tisuća eura, brat 200 tisuća manje i to također plaši Rumunje.

Vrijednost njihove reprezentacije je 50,95 milijuna eura, Hrvatska prema Transfermarktu vrijedi 28 milijuna više. 

Pročitajte više