SA SLOVENIJOM U CELJU NA 100 PLOČA

U dvorani "Planet tuš" u Celju u subotu, 15. svibnja, održat će se revijalni susret slovenske i hrvatske šahovske reprezentacije na čak 100 ploča. L

Neće to biti samo smotra najkvalitetnijih šahista i šahistica, ni bitka za rezultat i prestiž, već i lijepa prilika za druženje jer će sudjelovati i političari, sportaši, umjetnici i novinari. Prema najavama, na prvoj ploči sportaša mogli bi se sastati nekadašnji slovenski nogometni izbornik Bojan Prašnikar i naš Otto Barić, Zdravko Tomac bi mogao odmjeriti snage s Alojzom Peterleom, nastupit će i naš Mario Iveković i mnogi drugi. Naša novinarska selekcija vrlo je jaka jer će igrati Damir Samovojska, Marinko Ćosić, Ognjen Naglić, Danijel Lončar i Slavko Peleh.

"Pravi" šahisti nastupit će u više kategorija. Najbolje seniorske selekcije borit će se čak na 30 ploča, a kadeti, juniori, veterani i hendikepirani igrat će na po 5 ploča. Tempo igre bit će 90 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 30 sekundi poslije svakog odigranog poteza. Kao posebnu zanimljivost izdvajamo da će u hrvatskoj selekciji nastupiti čak 16 velemajstora. Nakon susreta Slovenija-Hrvatska, koji počinje u 10 sati, odigrat će se i brzopotezni turnir u pojedinačnoj konkurenciji.

(Hina) xvkov yad



(Hina)

Pročitajte više