SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Amerikanci stigli na rukometno SP. Slavni glumac: Tko zna pravila u ovom?

Foto: EPA/Index/Twitter

NA Svjetskom rukometnom prvenstvu od 13. do 31. siječnja zaigrat će i reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Na Mundijalu nisu bili od 2001. i turnira u Francuskoj, a dosad su sudjelovali na šest Svjetskih prvenstava i zabilježili 25 poraza u isto toliko utakmica uz gol-razliku 377-778. Ništa bolji učinak ne predviđa im se ni u Egiptu. 

Samuel L. Jackson komentirao rukomet

Za Amerikance rukomet nije naročito ozbiljna stvar, što se dalo zaključiti u veljači prošle godine kada su na američkoj televiziji ESPN trivijalizirali rukomet kao sport uz tvrdnju da bi Amerikanci s LeBronom Jamesom i bivšim quarterbackom Jayom Cutlerom osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Dva dana uoči utakmice Austrije i SAD-a službeni Twitter američke reprezentacije prisjetio se sad već kultne izjave slavnog glumca Samuela L. Jacksona koji je svojevremeno bio zbunjen rukometnom dinamikom.

"Tko zna pravila u ovom rukometnom sranju? Brzo je i žestoko", zapitao se glumac prije devet godina.

"Samuele, mislimo da bi vam se svidjelo rukometno svjetsko prvenstvo ovog tjedna, uživo na ESPN+. Američka reprezentacija prvi je put u 20 godina na SP-u tako da je ovo najbolje vrijeme da se uključite u rukometnu priču", stoji u poruci Amerikanaca.

Cutler: To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama

Podsjetimo, Jay Cutler je prije godinu dana rekao da razmišlja da se s 36 godina počne baviti rukometom i pokuša se kvalificirati sa SAD-om na Olimpijske igre.

"Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se okolo dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama."

"Koliko tamo igrača igra, osam, je li tako? Ja mislim da biste ti, LeBron i Patrick Mahomes sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato", odgovorio mu je voditelj, a Cutler je nastavio:

"Mislim, pogledajte taj sport. Sve momčadi na gol stavljaju neke stare tipove koji na pamet dižu ruke kad lopta ide prema njima. Nekad ih pogodi, nekad ne. Ma, moram ući u našu momčad".

SAD u Egiptu ima tešku skupinu. Osim Austrije, igrat će protiv Francuske i Norveške.

NFL zvijezde pokušale su zaigrati rukomet

U ožujku su NFL zvijezde pokušale igrati rukomet i to je izgledalo komično.

Mađarski klub Ferencvaroš pružio je priliku igračima NFL lige da se okušaju u rukometu, a najugledniji rukometni portal na svijetu Handball Planet objavio je sjajan video koji prikazuje zvijezde američkog nogometa kako pokušavaju igrati rukomet.

Blago rečeno, to im ne polazi za rukom.

Pročitajte više