Šahtar izgubio na gostovanju u Polatvi, može li i na Maksimiru?

DINAMOV suparnik u 3. pretkolu Lige prvaka, Šahtar iz Donjecka, na gostovanju u Polatvi upisao je drugi poraz u dosadašnjih šest kola ukrajinskoga prvenstva. Vorskla Poltava pobijedila je sa 1:0.

Strijelac jedinoga gola bio je branič Sergij Kravčenko u petoj minuti pogotkom u rašlje. U sudačkoj je nadoknadi Kravčenko zaradio isključenje zbog nasrtaja na Jadsonu. Šahtar je bio nadomak izjednačenju u posljednjoj minuti prvoga poluvremena kad je Brandao pogodio vratnicu.

U sastavu pobjedničke momčadi od 74. je minute zaigrao i mladi hrvatski reprezentativac Denis Glavina zamijenivši Vasila Sačka. Glavina je tri minute kasnije kreirao i najveću priliku domaće momčadi na utakmici.

Šahtarov kapetan Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta.

Šahtar je nakon šest kola skupio jednu pobjedu, dva poraza i tri remija. U Maksimiru  gostuje u srijedu u 20.45 sati gdje će protiv Dinama braniti prednost od 2:0 iz prvoga dvoboja.

Momčad iz Donjecka zaigrala je u sastavu: Pjatov, Fedecki, Čigrinski, Čižov, Ševčuk (46. Willian), Huebschman (65. Lewandowski), Srna, Jadson, Fernandinho, Brandao, Seleznjov (57. L. Adriano) 

Mladen Bartulović postigao je pogodak za svoj Krivbas u dvoboju protiv Harkiva. Postigao je pogodak u šestoj minuti za 1:0, a konačnih 1:1 postavio je Brazilac Batista u  48.

Ukrajinska liga, 6. kolo:

Vorskla Poltava - Šahtar 1:0

Krivbas - Harkiv 1:1

Karpati - Dnjipro 0:0

Čornomorec - Zorja 1:3

kasnije igraju Arsenal Kijev - Dinamo Kijev 

petak: Metalist - Iličivec 2:0

u nedjelju igraju: Metalurg Doneck - Tavrija, Metalurg Zaporižja - Lviv.

Redoslijed: 1. Metalurg Doneck 15 bodova (-1), 2. Metalist 12, 3. Vorskla Poltava 11, 4. Dinamo Kijev 10 (-1)... 8. Šahtar 6... 

Totalsport

Pročitajte više