Sjajna Petra Martić pregazila Čehinju i izjednačila uspjeh karijere na Wimbledonu

Foto: Hina

HRVATSKA tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 6:1, 6:4 pobjedi protiv Čehinje Denise Allertove u 2. kolu, do koje je stigla za sat i tri minute igre.
 
Martić je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije i drugi je put u karijeri stigla do 3. kola na najvećem svjetskom turniru jer joj je to uspjelo i 2013. godine.
 
U prvom setu 26-godišnja Splićanka je iskoristila vrlo lošu igru svoje dvije godine mlađe suparnice. Allertova je napravila čak 15 neprisiljenih pogrešaka, a Martić samo dvije, pa je naša igračica serijom od šest uzastopnih gemova stigla do 6-1. Svaki put kada bi na njezinu servisu došlo do izjednačenja, Čehinja je s dvije pogreške darovala Martić break.
 
U drugom setu Allertova je zaigrala mnogo bolje, pa je i susret bio izjednačeniji. Čehinja je čak i zaprijetila oduzimanjem servisa Martić, kod rezultata 1-1 imala je pet break-lopti, ali je naša igračica u svakoj od tih prilika izvukla odličan servis i na kraju uspjela obraniti svoj početni udarac. Kod 4-4 Allertova je imala još dvije vezane break-lopte, ovoga puta uspjela je vratiti servise Petri Martić, no obje te duge izmjene na kraju su pripale Splićanki. Odmah u sljedećoj igri Allertova je ponovo zaredala s pogreškama i Petra Martić je stigla do breaka kojim se plasirala dalje.
 
U 3. kolu Martić će igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.  

Pročitajte više