Slaven Bilić spreman i na ostavku

STVARI bi se vjerojatno drugačije odvijale da Slavena Bilića operacija nije prikovala za krevet. Iako se s igrom prikazanom na Marakani, kasnije i u Velikoj Gorici nije mogla osigurati karta za EP, Bilić je uvjeren da je njegov izostanak bio ključan u cijeloj priči. Kako kaže, poslije je sve krenulo u kontra smjeru.

No, nakon neuspjeha, kako to obično biva, postavlja se pitanje što dalje. Bilić tvrdi da će istog trena ponuditi ostavku ukoliko to Savez od njega zatraži. Na takav korak spreman je čak i ako sam tako zaključi nakon nekoliko  prospavanih noći.

Da se njega pitalo, niti bi Kranjčar igrao u Velikoj Gorici, niti bi Grnja vodio reprezentaciju, niti bi možda primili drugi gol na Stadionu Radnik. Da je sa strane HNS-a bilo imalo prisebnosti, ne bi sada ispaštao jedini koji je učinio nešto korisno za reprezentaciju. Za Kranjčara mu je prvotno bilo sugerirano da ga ne zove, no kasnije je delegacija ipak promijenila mišljenje. Problem je nastao i kad je izbornik zatražio da na klupu zasjedne Josip Kuže, no Savez je zabranio i tu mogućnost. Bilić se, još uvijek iz bolničke postelje, za tim ne želi osvrtati.

Više i nije toliko bitno zašto je Eduardo bio usamljen u špici, zašto Benko nije bio niti na klupi ili zašto se nije igralo na Poljudu pred 30 tisuća navijača. A pitanje je da li bi ih toliko i došlo.

Sada nam ostaje samo čekati konačnu odluku izbornika, Saveza ili možda nekog trećeg, ne bi nas čudilo.

Iz HNS-a kao i obično tvrde da nema razloga za zabrinutost, kao i da Savez nikada ne bi tražio ostavku od Slavena Bilića.

"Slaven Bilić postigao je impresivne rezultate u kvalifikacijama, naša mlada reprezentacija doslovno je prošetala skupinom. Ne pada nam na pamet tražiti ostavku od Slavena, želimo mu samo brzo i uspješno ozdravljenje." - kazao je za Index glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim.

Pročitajte više