Slavni rukometaš prekida karijeru u 27. kako bi putovao svijetom

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJAJNI švedski rukometaš i član njemačkog Lowena Kim Ekdahl Du Rietz odlučio je reći zbogom rukometu u 27. godini života kako bi se posvetio putovanjima svijetom, proučavanju stranih kultura i razgledavanju turističkih znamenitosti.
 
Jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu odradit će ugovor s bundesligašem do kraja sljedeće sezone, a onda će objesiti tenisice o klin i staviti ruksak na leđa.
 
Ova je vijest iznenadila mnoge u svijetu rukometa, ali ne i one koji Šveđanina dobro poznaju. Ekdahl se ne uklapa u klasične stereotipove o sportašima. Govori pet jezika, studira psihologiju i opčinjen je proučavanjem tuđih kultura. Također je vrlo skroman, novci mu ne znače previše i iako igra u velikom klubu vozi jeftin automobil i sa djevojkom živi u skromnom stanu u studentskom gradu Heidelbergu.
 
''Morate poštivati njegovu odluku. Kim je čovjek s mnogo talenata, ne samo rukometnim. Žao mi je što je tako odlučio, ali to je Kim'', rekao je bivši švedski rukometaš Magnus Andersson, koji ne skriva kako je ovakav rasplet događaja i očekivao.
 

Pročitajte više