Španjolci u šoku: "Lekcija poniznosti od zemlje skijaša"

"PORAZ upozorenja", "lekcija poniznosti", samo su neki od načina na koji su španjolski mediji opisali šokantan poraz od Švicarske u prvoj utakmici Furije u JAR-u.

Hitzfeld je uspio nadmudriti Del Bosquea, a njegova Švicarska pobijedila je sa 1:0 pogotkom Gelsona Fernandesa u 53. minuti iako su Španjolci dominirali tijekom cijelog susreta uz posjed lopte od čak 63 posto, a 24 udarca uputili su prema vratima Diega Benaglia.

Utakmica podsjetila na SAD i Kup konfederacija

"Ovaj poraz je ozbiljno upozorenje, makar ne bismo trebali sumnjati u naše igrače. Utakmica sa Švicarskom podsjetila je na polufinale Kupa konfederacija protiv SAD-a, kada je Španjolska bila mnogo bolja, dominirala cijelu utakmicu, imala više udaraca na gol, a ipak izgubila", piše španjolski AS.

Španjolci ne zamjeraju poraz svojoj reprezentaciji, ali napominju kako su njihovi nogometaši iskoristili svoj "kredit" i neće imati pravo na pogrešku u ostalim utakmicama. Zadovoljni su što su igrači nakon primljenog pogotka nastavili igrati svoju igru i tako željeli preokrenuti susret.

"Španjolska je doživjela nesreću protiv zemlje u kojoj je glavni sport skijanje", piše Marca. El Mundo je poraz nazvao "noćnom morom" i dodao kako su Španjolci "doživjeli neočekivan, nezaslužen i sramotan poraz od skromne švicarske momčadi".

Španjolci osudili Webbove odluke

Naravno, Španjolci prigovaraju zbog sudačkih odluka. Posebno ih je uznemirio prekršaj Senderosa nad Davidom Silvom, kada je Howard Webb trebao dosuditi jedanaesterac, piše Marca. Engleskom sucu pripisali su još nekoliko grešaka koje su utjecale na ishod meča, ali nitko još nije ozbiljno zabrinut za sudbinu Del Bosqueove momčadi, barem do utakmice s Hondurasom.

Pročitajte više